UFC

(VIDEO) Fantastičnu godinu imao je Islam Makhachev: Pogledajte njegov ovogodišnji rezime

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove lake kategorije besprijekorno je odradio oba ovogodišnja nastupa

Među MMA borcima koji će 2022. godinu pamtiti kao jednu od najplodnijih u svojoj karijeri, svakako je Islam Makhachev. Sjajni dagestanski borac lake kategorije napokon je okrunio svoje sjajne rezultate i pobjednički niz, a u 11. uzastopnoj pobjedi u karijeri došao je do UFC-ove titule prvaka u lakoj kategoriji.

Maestralnim nastupom Makhachev je porazio Charlesa Oliveiru, a sve je okončao ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Podvig je još veći ako znamo da je Charles Oliveira borac s najviše pobjeda ‘‘submissionom‘‘ u povijesti UFC-a, ali Islam je odlučio dokazati nadmoć i u parteru, te je prisilio Brazilca na tapkanje.

Time je Makhachev napokon ušutkao i sve kritičare koji su ga optuživali da nema niti jednu relevantnu pobjedu protiv top 5 boraca. Makhachev je ‘‘title shot‘‘ zapravo izborio nakon što je porazio nerangiranog Bobbyja Greena, ali Islam je često isticao da to nije njegova krivnja.

Makhachev je oduvijek prozivao vrhunske borce, ali nije bilo naročito zainteresiranih za obračun s njim. Trebao se Islam u drugom mjesecu boriti protiv Beneila Dariusha, ponajboljeg borca lake kategorije u ovom trenutku, ali Dariush je nastup otkazao zbog ozljede. Bobby Green uskočio je na ‘‘short notice‘‘, ali Islam Makhachev lakoćom ga je porazio u prvoj rundi.

U desetom mjesecu Islam je došao do titule prvaka, a time je ostvario plan pokojnog Abdulmanapa Nurmagomedova. Otac Khabiba Nurmagomedova davno je zacrtao plan da će Islam Makhachev naslijediti Khabiba Nurmagomedova kad se Khabib povuče iz sporta. Islam je to ostvario, možda uz ponešto zakašnjenja jer se Oliveira uspio ubaciti u period između Khabibovog umirovljenja i Islamovog osvajanja pojasa.

Nije to toliko niti bitno, jer Islam je na koncu postao prvakom. Ususret završetku ove kalendarske godine, UFC je složio video kojim su sumirali Islamove nastupe u ovoj kalendarskoj godini.

Uvijek se isplati pogledati kako dominira trenutno najbolji borac lake kategorije na svijetu, a video se nalazi ispod ovog teksta. Uživajte!

Linker
20. travanj 2024 10:03