UFC

(VIDEO) UFC-ova službena web stranica izabrala najbolje u 2022. godini: Edwards pokupio dvije nagrade

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Ufc)
Službena web stranica najjače svjetske MMA organizacije birala je najbolje u šest kategorija

Kraj kalendarske godine jako je blizu i vrijeme je za raznorazne dodjele nagrada. Tako je UFC proteklih dana objavljivao dobitnike nagrada u raznim kategorijama, ali radi se zapravo o neslužbenim UFC-ovim nagradama, odnosno na odabiru od strane njihovih zaposlenika na UFC.com web portalu.

Nakon što su odabrali pobjednike po svim kategorijama, složili su i prikladni videouradak kojim obuhvaćaju pobjednike i neke od njihovih najboljih ovogodišnjih trenutaka.

Dok u kategorijama kao što su ‘‘Iznenađenje godine‘‘ i ‘‘Nokaut godine‘‘ nije bilo dvojbe da ju zaslužuje Leon Edwards nokautom protiv Kamarua Usmana, bilo je kategorija u kojima se jako teško odlučiti za najbolje.

Posebno interesantna je kategorija za najboljeg borca godine. Prema UFC.com-u, Alexander Volkanovski najbolji je UFC-ov borac u 2022. godini. Volk je u ovoj kalendarskoj godini upisao dvije zbilja impresivne pobjede. U četvrtom mjesecu deklasirao je Chan Sung Junga, a u sedmom mjesecu odradio je još impresivniji nastup protiv Maxa Hollowayja.

Gotovo pa neokrznut izašao je Volkanovski iz meča protiv po mnogima najboljeg boksača na UFC-ovom rosteru i upisao je svoju treću pobjedu u trećem međusobnom obračunu s Maxom.

Alex Pereira porazio je Brunu Silvu, Seana Stricklanda i Israela Adesanyu unutar ove kalendarske godine i mnogi će njega vidjeti kao najboljeg UFC borca godine. U ovom izboru završio je drugi, dok je Islam Makhachev s pobjedama protiv Bobbyja Greena i Charlesa Oliveire zauzeo treće mjesto.

Najbolja borba godine također je zanimljiv predmet rasprave. Ipak, teško je osporiti da ju Glover Teixeira i Jiri Prochazka ne zaslužuju, ali nitko se ne bi pobunio da su ju osvojili Khamzat Chimaev i Gilbert Burns ili Dustin Poirier i Michael Chandler.

Nećemo pretjerano duljiti. Svaka od šest kategorija sačinjena je od ukupno 10 boraca/borbi, a kompletan poredak možete pogledati u nastavku teksta. Ne propustite ni UFC-ov videouradak koji se nalazi ispod poretka, a u komentarima na našoj Facebook stranice podijeliti vaše favorite u ovim kategorijama.

UFC.com nagrade za 2022. godinu:

Borac godine (kompletan poredak pogledajte OVDJE):

1. Alexander Volkanovski

2. Alex Pereira

3. Islam Makhachev

Borba godine (kompletan poredak pogledajte OVDJE):

1. Jiri Prochazka vs Glover Teixeira

2. Khamzat Chimaev vs. Gilbert Burns

3. Dustin Poirier vs. Michael Chandler

Nokaut godine (kompletan poredak pogledajte OVDJE):

1. Leon Edwards vs. Kamaru Usman 2

2. Michael Chandler vs. Tony Ferguson

3. Molly McCann vs. Luana Carolina

Submission godine (kompletan poredak pogledajte OVDJE):

1. Jessica Andrade vs. Amanda Lemos

2. Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira

3. Tom Aspinall vs. Alexander Volkov

Iznenađenje godine (kompletan poredak pogledajte OVDJE):

1. Leon Edwards vs. Kamaru Usman 2

2. Carla Esparza vs. Rose Namajunas 2

3. Sean O‘Malley vs. Petr Yan

Novajlija godine (kompletan poredak pogledajte OVDJE):

1. Jack Della Maddalena

2. Jailton Almeida

3. Muhammad Mokaev

Linker
18. travanj 2024 01:03