UFC

(VIDEO) Glover Teixeira uživa u plodovima UFC pojasa: Pogledajte doček prvaka u njegovom gradu

Glover Teixeira

 Instagram (glover Teixeira)
Novopečeni prvak UFC-ove poluteške kategorije uživa nakon ispunjenja svog sna

Dugo je Glover Teixeira radio ka ostvarenju svojih snova. Počevši od mladih dana kada je ilegalno preselio u Sjedinjene Američke Države, pa sve do povratka u Brazil, borbe za vizu i legalne papire kako bi napokon mogao potpisati s UFC-om. Ne treba ni pričati koliko je truda, znoja i krvi uloženo u sve treninge i pripreme koje je prošao na putu do svog cilja.

Konačno je 42-godišnji Glover Teixeira došao do titule UFC-ova prvaka i pojasa koji je tako dugo čekao. Nešto manje od 10 godina prošlo je od njegova debija za UFC. Bio je Brazilac blizu titule već 2014. godine, no Jon Jones se pokazao nepremostivom preprekom. Pretrpio je Teixeira nekoliko brutalnih poraza, kao što su oni protiv ''Rumble'' Jonhsona i Alexandera Gustafssona, no sve je došlo na svoje proteklog vikenda.

Veteran iz Brazila u svojoj posljednjoj prilici da postane prvakom, uvjerljivo je savladao dotadašnjeg prvaka Jana Blachowicza. Teixeira je posao završio u drugoj rundi, svojom jubilarnom desetom pobjedom submissionom (u karijeri). Nije se Glover time umirovio, naravno da će iskoristiti blagodati bivanja prvakom. Ugovor će biti bolji, a ugled i popularnost također su veći.

Teixeira je neke od plodova svoje titule počeo uživati povratkom kući. Iako Brazilac, Gloverov dom sada je u Connecticutu, točnije, u gradu Danburyju. Prvak UFC-ove poluteške kategorije dočekan je od strane nekolicine ljudi u svom gradu, a snimku simpatičnog dočeka podijelio je na svom Instagramu profilu.

Zaslužio je UFC-ov veteran ovakve stvari i lijepo je vidjeti ovakav doček. Ipak, teško je zamisliti koliko bi drukčije izgledao povratak u Brazil, u rodnu Sobraliu, jer mentalitet je osjetno drukčiji.

Linker
25. travanj 2024 03:35