UFC

(VIDEO) ‘Hype‘ Khamzata Chimaeva tada je eksponencijalno skočio: Doslovno je prošao kroz Jinglianga

Li Jingliang i Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Čečensko-švedski borac trebao je tog dana biti na najtežem izazovu u dotadašnjoj karijeri

Veliki favorit bit će Khamzat Chimaev 10. rujna (deveti mjesec) kad se nađe u kavezu s Nateom Diazom. Iako je Diaz daleko iskusniji borac od Čečena koji svoje najbolje dane tek treba iskusiti, činjenica je da gotovo svi očekuju pobjedu Chimaeva.

‘‘Borz‘‘ se u sedmom mjesecu 2020. godine pojavio unutar UFC-a, a Johna phillipsa završio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Samo deset dana kasnije, ovo čečensko čudo nokautiralo je Rhysa McKeeja nakon tri minute i devet sekundi prve runde.

Dva mjeseca kasnije Chimaev je nokautirao i Geralda Meerschaerta koji je trebao predstavljati nešto teži izazov za njega. Khamzat je trebao samo 17 sekundi da dođe do treće pobjede pod okriljem UFC-a.

Problemi s koronavirusom udaljili su Chimaeva iz kaveza na više od godinu dana. ‘‘Borz‘‘ se vratio tek krajem desetog mjeseca 2020. godine, a UFC ga je upario s Li Jingliangom. Kineski velteraš u tom trenutku bio je 11-rangirani izazivač velter kategorije, a Chimaev je napokon uparen s rangiranim borcem.

Mnogi su se pitali kako će Khamzat odgovoriti na takav izazov i hoće li biti jednako uvjerljiv protiv rangiranog borca. Odgovor je stigao nakon samo tri minute i 16 sekundi, a bio je potvrdan. Da, Chimaev je i Jinglianga pobijedio lakoćom, doslovno je prošao kroz njega.

Iako je Li svim silama pokušao obraniti rani pokušaj rušenja, Chimaev je prezentirao svoje elitne hrvačke vještine i odveo je borbu u parter. Davao je Jingliang sve od sebe da se izvuče iz nezahvalnih pozicija, ali Chimaev je lakoćom kontrolirao protivnika. Nakon nešto više od dvije minute, Khamzat je uspostavio kontrolu s leđa i krenuo je u lov na ‘‘submission‘‘. Nije mu dugo trebalo da zaključa gušenje (RNC), a Jingliang je odbio tapkati i završio je uspavan.

Chimaev je tada samo dodatno podigao svoj ‘‘hype‘‘, a pobjednički niz nastavio je pobjedom nad Gilbertom Burnsom u četvrtom mjesecu ove godine. Očekivati od Natea Diaza na zalasku karijere da ugasi ovaj ‘‘hype‘‘ vjerojatno je previše, ali ne bi bilo prvi put da Diaz gasi najveći UFC-ov ‘‘hype‘‘.

Hoće li se to dogoditi ili ne, saznat ćemo za dva tjedna. Dok čekamo taj meč, vi se prisjetite Khamzatovog moćnog nastupa protiv Li Jinglianga. UFC je odlučio podijeliti taj meč na svom YouTube kanalu, a gledati takvu dominaciju uvijek je zanimljivo.

Linker
28. rujan 2023 14:11