UFC

(VIDEO) Jared Cannonier bio je jasan nakon pobjede nad Vettorijem: ‘Želim napad na titulu!‘

Jared Cannonier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Odlični ‘‘Killa Gorilla‘‘ oduševio je nastupom protiv opasnog talijanskog borca

Fantastičan nastup odradio je Jared Cannonier na sinoćnjem UFC on ESPN 47 eventu. 39-godišnji borac UFC-ove srednje kategorije deklasirao je Marvina Vettorija, a neposredno nakon borbe komentatori su otkrili kako je Cannonier pogodio čak 249 značajnih udaraca. Rekord srednje kategorije iznosio je 186 pogođenih značajnih udaraca u jednom meču, a Cannonier je ‘‘debelo‘‘ prekoračio taj rekord.

Sredinom prošle godine Jared se borio za UFC-ovu titulu prvaka u srednjoj kategoriji i mnoge je razočarao vrlo pasivnim pristupom protiv Israela Adesanye. Jared je u tom meču pogodio 90 značajnih udaraca, a nakon pobjede nad Vettorijem otkrio je kako ga je taj meč naveo na promjene.

‘‘Nakon borbe s Adesanyom, moj cilj je bio podići količinu udaraca u meču. Ja sam efektivan udarač. Najviše značajnih udaraca u povijesti srednje kategorije, prihvaćam to kao nešto čime ću se možda upisati u povijest.‘‘, rekao je Jared u intervjuu nakon meča.

Iako je velik dio meča odradio besprijekorno, prva runda ipak je ponudila određene probleme za Cannoniera. Vettori ga je u dva navrata donekle uzdrmao i bio je bolji tijekom prvih pet minuta. Cannonier se osvrnuo na prvi trenutak u kojem ga je Marvin uzdrmao.

‘‘Iskreno, ne znam niti kakvim me udarcem pogodio. Dogodio mi se kratki ‘flash‘, a srećom sam ostao na nogama i vratio sam se u meč. Nisam htio biti uzdrman, ne želim primati udarce, ali Marvin je čvrst tip. I dalje ostaje nezavršen unutar kaveza, kapa dolje za to. Pogodio sam nekim snažnim udarcima, a kao što ste čuli, oborio sam rekord i stvarno sam ponosan na sebe.‘‘, izjavio je ‘‘Killa Gorilla‘‘.

39-godišnji Cannonier u ovaj meč ušao je kao četvrtorangirani izazivač unutar srednje kategorije, a pobjedom protiv trećerangiranog Vettorija sigurno će skočiti u poretku. Izuzmemo li Alexa Pereiru koji je napustio kategoriju, Cannonier će zapravo biti drugorangirani izazivač od sljedećeg tjedna. Ispred njega ostati će samo Robert Whittaker kojeg u sedmom mjesecu čeka borba protiv Dricusa Du Plessisa. Očekuje se da pobjednik tog meča bude sljedeći izazivač, ali napadu na titulu nada se i Cannonier.

‘‘Želim napad na titulu. To je ono zbog čega sam ovdje, želim osvojiti titulu. Znam da već postoji ugovoren meč između dvojice izazivača (Du Plessis vs. Whittaker). Spreman sam uskočiti ako se išta dogodi s borbom za pojas, a spreman sam odraditi i meč koji bi me doveo do napada na titulu. To je ono što želim!‘‘, poručio je Cannonier.

Vremena je sve manje, ali Jared stigne izboriti barem još jedan ‘‘title shot‘‘. Teško je prognozirati može li doći do pobjede u tom meču, ali sigurno može isprati ‘‘gorak okus‘‘ prošlog meča za titulu. Tada je odradio nastup ispod svojih mogućnosti i nema sumnje da Jared može puno bolje od toga.

Cannonierov razgovor s Paulom Felderom neposredno nakon borbe možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
30. travanj 2024 01:59