UFC

Robert Whittaker je ostao iznenađen nastupom Jareda Cannoniera: ‘Nisam mislio da će to biti baš ovako kako jest!‘

Jared Cannonier

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Cannonier je nakon pobjede obznanio da želi napad na titulu

Robert Whittaker nije očekivao da će Jared Cannonier biti toliko ofenzivan protiv Marvina Vettorija. Cannonier (17-6, 10-6 UFC) pobijedio je Vettorija prošle subote na UFC on ESPN 47 priredbi u UFC Apex centru u Las Vegasu u glavnoj borbi večeri. Whittaker je predvidio pobjedu Cannoniera, ali nije to vidio na ovaj način.

Njegova su se predviđanja pokazala upravo suprotnima, budući da je Cannonier postavio rekord za pogođene značajne udarce u pojedinačnoj UFC-ovoj borbi srednje kategorije, imao ih je ukupno 241 prema UFC statistici, a nakon borbe je izjavio da ponovno želi napasti pojas

“Odabrao sam Cannoniera da pobijedi u ovoj borbi, ali nisam izabrao ovog Cannoniera. Nisam zamišljao da ću vidjeti ovog borca ​​pod pritiskom (Cannoniera) koji samo krati distancu. Vidjeli ste tijekom borbe, Jared je mnogo puta bio u dometu Vettorija jer je bio tako blizu. Nisam ga odabrao da izađe s ovakvim pristupom, ali očito je imao odličan učinak.”

Whittaker će nastojati učvrstiti vlastitu priliku za naslov kada se suprotstavi Dricusu Du Plessisu na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec). Bivši prvak u srednjoj kategoriji smatra da je najveća pogreška koju su prošli protivnici napravili protiv Du Plessisa to što su ga podcijenili – ali on sigurno neće.

"Vjerujem da je to jedan od glavnih razloga zašto je Dricus postigao uspjeh koji je imao zato što se suprotstavlja tim tipovima, a oni ga nisu shvatili ozbiljno. Ne odaju mu poštovanje koje njegove vještine zaslužuju, a ja to potpuno razumijem. Krvario sam, znojio se i trenirao do bola da mu u kavez "donesem" rat, dolazi UFC 290, vidjet ćemo tko će biti idući izazivač”, zaključio je.

Linker
24. travanj 2024 16:01