UFC

(VIDEO) Jedan od najspektakularnijih nokauta ove godine: Pogledajte kako je Shara Magomedov ‘ugasio‘ Petrosyana

Shara Magomedov vs. Armen Petrosyan

 Screenshot (gol.hr)
Uvijek atraktivni Shara Magomedov oduševio je potezom za koji tvrdi da ga je upravo on i izmislio

Vrlo dinamičan i atraktivan meč pružili su nam Sharabutdin Magomedov i Armen Petrosyan. UFC-ovi "matchmakeri" napravili su sjajan posao uparivanjem dvojice vrhunskih kickboksača koji nisu ni pomišljali na hrvanje, nego su isključivo razmjenjivali udarce u stojci.

Od prve sekunde dvoboja gledali smo okršaj u jako visokom tempu. Armen Petrosyan na početku se nametnuo i Magomedov je djelovao pomalo impresionirano brzinom i snagom Petrosyana. Ipak, Petrosyan je već sredinom prve runde donekle usporio, a tempo kojim je započeo nemoguće je držati kroz cijeli meč.

Kako je meč odmicao, Shara se sve više oslobađao, lijepo je koristio prednji direkt, a ponovno je prezentirao i raskoš svojih "kickova". Krajem prve runde jako lijepo je Magomedov pogodio "spinning backfistom", što je zapravo udarac šakom iz okreta.

Krajem druge runde Shara je ponovno pokušao plasirati taj udarac, ali Petrosyan je bio spreman i udarac je odsjeo na bloku. Međutim, Armen nije bio spreman na ono što je uslijedilo. Očekivao je Petrosyan kako će se Shara vratiti u klasični "stance", ali Shara je drugom rukom plasirao "backfist" prije nego se vratio u standardni položaj. Nitko nije očekivao takav udarac, pa tako ni Petrosyan. Nije bilo potrebe da Magomedov zadaje dodatne udarce, jer Petrosyan je bio vidljivo nokautiran.

"Ovo sam nebrojeno puta pokušavao na treninzima i nikada nisam uspio pogoditi. Sada sam napokon pogodio, a mislim da ovaj potez možete nazvati po meni, ja sam to izmislio.", rekao je Shara "Bullet".

Njegov potez obići će svijet i punit će naslovnice svih MMA portala, a snimku sjajnog udarca možete pogledati klikom na LINK.

Linker
26. listopad 2024 23:36