UFC

(VIDEO) Jedna od najdominantnijih Rakićevih pobjeda u UFC-u: Pogledajte kako je uništio Anthonyja Smitha

Aleksandar Rakić (lijevo) vs. Anthony Smith (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je putem svog YouTube kanala odlučio prisjetiti se Rakićeve velike pobjede nad "Lionheartom"

Jako smo blizu novom nastupu Aleksandra Rakića. Točno tjedan dana udaljeni smo od UFC 308 eventa koji će se sljedeće subote održati u Abu Dhabiju, a Rakića čeka okršaj s vrlo opasnim Magomedom Ankalaevim.

Pobjedom nad Ankalaevim, Rakić bi mogao osigurati čak i napad na pojas u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, a istovremeno će tražiti i prekid gubitničkog niza. Naime, Aleksandar je poražen u posljednja dva nastupa, a pobjedu nije osjetio od 2021. godine kada je porazio Thiaga Santosa.

Kombinacija ozljeda i nes(p)retnih okolnosti dovele su Rakića u situaciju gdje više od tri godine čeka na pobjedu, ali vjerujemo da će "Raketa" sljedeće subote slaviti. Osim potencijalne pobjede, velika stvar za Rakića je i činjenica da će mu ovo biti drugi nastup u ovoj kalendarskoj godini. Srpski poluteškaš nije vezao dva nastupa u kalendarskoj godini još od 2019. godine kada se borio protiv Jimija Manuwe i Volkana Oezdemira.

Aleksandar prošle godine uopće nije nastupao jer se oporavljao od teške ozljede koljena, a 2020., 2021. i 2022. godine odrađivao je po jedan nastup. Upravo 2020. godine Rakić je ubilježio jednu od impresivnijih pobjeda u svojoj UFC karijeri. Naravno, na prvom mjestu njegovih impresivnih pobjeda svakako je ona destrukcija Jimija Manuwe, ali važnu pobjedu upisao je Rakić i u meču protiv Anthonyja Smitha.

Sjajni srpski borac ušao je u taj meč nakon što je u prethodnom nastupu tijesno poražen od Volkana Oezdemira. Drugi uzastopni poraz udaljio bi Rakića daleko od vrha poluteške kategorije, a tada petorangirani Anthony Smith u tom trenutku nije bio borac kojeg se moglo olako shvaćati. "Lionheart" je vjerovao kako će nadjačati Rakića u svim segmentima, ali gledali smo potpunu dominaciju "Rakete".

Prije svega, Rakić je fizički bio značajno snažniji od svog protivnika. Čak je i sam Smith kasnije navodio kako je Rakić djelovao poput teškaša, što je samo potvrda Rakićeve sjajne pripreme i posvećenosti treningu. Vrlo brzo Smith je osjetio i razornu moć Rakićevih "low kickova", ali Rakić je u tom meču odlučio pokazati kompletan repertoar svojih vještina.

Iako vidno kvalitetniji u stojci, Rakić je velik dio ovog meča hrvao i kontrolirao Smitha. Nešto više od 12 minuta kontrole imao je Rakić u ovom meču i dokazao je kako može izdominirati jako opasnog grapplera, čak i kad se borba nađe u parteru.

30-27 slavio je Rakić na dvije sudačke kartice, a Eric Colon jednu rundu bodovao je čak i rezultatom 10-8, što je u ukupnom zbroju značilo 30-26 za Rakića. Kako je Rakić izdominirao Smitha, prisjetite se u videu ispod ovog teksta.

Linker
22. listopad 2024 07:51