UFC

(VIDEO) Jon Jones objavio kako proučava Stipu Miočića za nadolazeći ‘meč za nasljeđe‘

Jon Jones

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
Kako se čini po objavljenoj snimci, Jon Jones iskorištava svaki mogući trenutak da se što bolje pripremi za borbu sa Stipom Miočićem

Jon Jones je imao puno vremena da se pripremi za dugoočekivani teškaški obračun sa Stipom Miočićem, ali još uvijek proučava detalje u kretanju svog idućeg protivnika.

Jonesov datum povratka još nije službeno potvrđen, ali svi znakovi upućuju na to da će se UFC prvak teške kategorije vratiti protiv Miočića na UFC-u 309 u studenom ove godine u Madison Square Gardenu, u New Yorku.

Malo tko daje Miočiću šansu protiv Jonesa jer Hrvat rođen u SAD-u sada ima 42 godine i nije se natjecao od nokaut poraza od Francisa Ngannoua 2021. godine. No, Miočić je najuspješniji UFC teškaš svih vremena, borio se protiv najboljih tijekom posljednjeg desetljeća i nesumnjivo će pružiti najbolju izvedbu kada se vrati u oktogon.

Jones, koji se u prošlosti pripremao za sve vrste protivnika, razumije rizike izazivanja nekoga poput Miočića. "Bones" je imao dovoljno vremena u posljednjih nekoliko godina da prouči Miočića i osmisli plan za pobjedu nad njim kasnije ove godine, ali njegovo istraživanje je očito još uvijek u tijeku. Ranije ovog tjedna, Jones je gledao snimku Miočićeva prvog susreta s Ngannouom dok je sjedio u svom autu.

Ako Jones uspije pobijediti Miočića i svoj UFC teškaški omjer dovesti na 2-0, to će ga učvrstiti kao najvećeg borca svih vremena i postaviti ga za veliku borbu za ujedinjenje naslova s privremenim prvakom Tomom Aspinallom.

Linker
11. rujan 2024 11:01