UFC

(VIDEO) Khamzat Chimaev: ‘Odbio sam borbu za pojas zbog Diaza, s njim ću se boriti iz zabave‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Nagovijestio je i novu moguću borbu srednjoj kategoriji

Popularni Khamzat Chimaev smatra kako je upravo od sljedeći na redu za titulu, te je čak i rekao da se on ne mora boriti s Diazom, nego da to želi. Talentirani Chimaev je neko vrijeme bio van medija, no najavom njegove sljedeće borbe vratio se na naslovnice poznatih borilačkih portala.

Sudeći prema njegovim riječima, mogao je odmah dobiti pobjednika između Usmana i Edwardsa koji se bore na UFC 278 priredbi. Chimaev kaže kako to nije htio, nego je htio ostati aktivan i boriti se protiv bilo koga.

‘‘Da sam htio čekati pobjednika borbe Usmana i Edwardsa, dali bi mi borbu protiv tog lika. Ja se ne trebam boriti protiv Natea Diaza, borit ću se s njim iz zabave. Da sam izabrao čekati, to bi trajalo previše dugo. Usman se bori jednom godišnje, on ima sve. Ima novac, broj jedan je pound-for-pound, to su razlozi zbog kojih on čeka. Ne želi izgubiti pojas. Svi znaju da ja dolazim po njega gladan i mlađi. Mlađi sam po 10 godina od svih top 10 boraca. Znaju što ih čeka ako se budu borili protiv mene‘‘, rekao je Khamzat Arielu Helwaniju u ‘The MMA Hour-u‘.

Ukoliko pobijedi Diaza, Chimaev se planira boriti protiv prvaka velter kategorije, tko god to bio. Također je istaknuo da ukoliko bude trebao dugo čekati, opet će otići u srednju kategoriju i tamo se popeti na rang-ljestvici.

‘‘Nakon Diaza, možda odem gore ako Usmana opet budem morao čekati. Otići ću u srednju kategoriju i boriti se s nekim tamo zato što želim oba pojasa‘‘, zaključio je Chimaev.

Linker
18. travanj 2024 12:07