UFC

(VIDEO) ‘Kriptonit‘ Brandona Morena? Prisjetite se kako ga je Alexandre Pantoja deklasirao 2018. godine

Brandon Moreno (lijevo) i Alexandre Pantoja (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove muha kategorije sljedeći vikend borit će se protiv starog znanca

Brandon Moreno (21-6-2, 9-3-2 UFC) proteklih nekoliko godina uistinu nas oduševljava svojim nastupima unutar UFC-ovog kaveza. Talentirani Meksikanac debi u UFC-u odradio je još 2016. godine, a u debiju je porazio Louisa Smolku.

Tri pobjede u tri nastupa upisao je Moreno, ali onda je došlo vrijeme za iskorak i nešto kvalitetnije protivnike. Sergio Pettis nanio mu je prvi poraz pod okriljem UFC-a, a sredinom 2018. godine uslijedio je i drugi uzastopni poraz. Alexandre Pantoja porazio je Morena uvjerljivo na bodove.

Sva tri suca bodovala su meč u korist Pantoje (29-27, 30-26, 30-26), a sva trojica prvu rundu su bodovali 10-8 za Pantoju. Nadjačao je Pantoja sadašnjeg prvaka u svim segmentima borbe, a Moreno je nakon tog poraza čak i otpušten iz UFC-a. Bio je to onaj period kada je UFC aktivno radio na gašenju muha kategorije, ali nakon samo jedne pobjede u LFA organizaciji, Moreno je vraćen u UFC.

Po povratku je remizirao s Askarom Askarovim, ali mnogi su smatrali da je Moreno zaslužio slaviti u tom meču. Ono što je bilo puno bitnije, jest preobraženje Brandona Morena. Meksikanac je postao daleko bolji borac nego što je nekoć bio, a iz meča u meč radio je ogroman napredak. To ga je na koncu dovelo i do osvajanja titule, a titulu je osvajao u dva navrata.

Sredinom 2021. godine prvi puta je postao prvakom, ali bez pojasa je ostao početkom 2022. godine. Deiveson Figueiredo tijesno ga je porazio početkom te godine, ali početkom ove kalendarske godine Moreno je vratio pojas u svoje vlasništvo. Tehničkim nokautom nakon treće runde porazio je Figueireda, a uskoro ga čeka obrana titule.

Ponovno Morena čeka taj famozni Alexandre Pantoja, borac koji zasad ima status ‘‘kriptonita‘‘ u Morenovoj karijeri. Osim spomenutog meča iz 2018. godine, Pantoja i Moreno borili su se i 2016. godine. Tada su odradili meč u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a Pantoja je slavio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Treći međusobni okršaj čeka ih u 9. srpnja (sedmi mjesec) u ranim jutarnjim satima. Brandon Moreno pokušat će dokazati da je silno napredovao od 2018. godine i posljednjeg poraza protiv Pantoje. Naravno, napredovao je i Pantoja, a bit će više nego zanimljivo vidjeti kako sada stoje omjeri snaga između ove dvojice.

Ususret nadolazećem UFC 290 eventu, UFC nas je odlučio podsjetiti na drugi obračun Morena i Pantoje. Kao što smo vam već naveli, Pantoja je bio dominantan u toj borbi, a kompletan meč možete pogledati u videu ispod ovog teksta. Vjerujete li da je Moreno sada ipak bolji borac od Pantoje koji ga je nekoć lakoćom izdominirao?

Linker
30. travanj 2024 03:40