UFC

(VIDEO) Kružnim udarcem poslao je Semelsbergera na tlo; Pogledajte nokaut Uroša Medića!

Uroš Medić (lijevo) vs. Matthew Semelsberger (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji srpski borac na spektakularan način došao je do nove pobjede u UFC-u

Poprilično velik favorit bio je Matthew Semelsberger uoči meča protiv Uroša Medića, što ne čudi s obzirom na sve okolnosti. Srpski borac prihvatio je tu borbu na ‘‘short notice‘‘ 19 dana prije UFC 291 eventa, a odvažio se i na prelazak u višu kategoriju. Dodamo li Medićevu pauzu koja je potrajala dulje od godinu dana, jasno je zašto su ‘‘bookmakeri‘‘ birali Semelsbergera kao favorita.

Oko 1,45-1,50 iznosili su koeficijenti na pobjedu Semelsbergera, dok se koeficijent na pobjedu Medića kretao od 2,70 do 2,85. Nakon prvih pet minuta, činilo se da su ‘‘bookmakeri‘‘ odradili dobar posao s koeficijentima, jer Semelsberger je bio osjetno bolji, a Medića je imao i u nokdaunu.

Srpski borac nije se ipak dao završiti, a kako je meč odmicao, omjer snaga se mijenjao. Semelsberg je usporavao, a Medićevi brojni ‘‘kickovi‘‘ u tijelo sigurno su utjecali na to. 30-godišnji srpski borac podizao je tempo, a kulminacija je nastupila sredinom treče runde.

Medić je u klinču prvo pogodio Semelsbergera koljenom u tijelo, a zatim je povezao lijevi i desni kroše. Semelsberger je vidno uzdrman izašao iz te razmjene, a Medić je krenuo u dodatnu ofenzivu. ‘‘Spinning backfistom‘‘ pokušao je Medić pronaći metu, a njegova podlaktica odsjela je na licu Semelsbergera. Američki borac završio je na tlu, a Medić je ‘‘ground and poundom‘‘ dovršio posao.

Druga je ovo uzastopna pobjeda za Uroša Medića, a obje je upisao nokautom. U petom mjesecu prošle godine nokautirao je Omara Moralesa. Neposredno nakon pobjede nad Semelsbergerom, Uroš Medić iskazao je oduševljenje Utahom i Salt Lake Cityjem. Uroš je poručio kako se planira preseliti u Utah, a Joe Rogan opominjao ga je kako su ga ograničeni s vremenom i pokušavao je skratiti njegov govor nakon pobjede.

Medić je za kraj dodao kako UFC ove godine slavi 30. rođendan, a sebi i UFC-u čestitao je 30. rođendan. Nije Medić zaboravio niti rođendan svog šefa Dane Whitea koji je u petak proslavio 54. rođendan.

Uistinu nastup za pamćenje i jedva čekamo novu borbu Uroša Medića!

Linker
18. travanj 2024 02:05