UFC

(VIDEO) Legendarni GSP svojom prognozom razočarao sve Miočićeve navijače

Stipe Miočić
 Jason Silva / AGIF via AFP
Miočić ili Jones? Pogledajte GSP-ovu prognozu i saznajte zašto misli da bi Stipe izgubio taj meč!

Bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji, legendarni Georges St-Pierre, u razgovoru s ESPN-om otkrio je što misli o potencijalnom 'superfightu' koji bi nam donio okršaj Stipe Miočića i Jona Jonesa.

GSP smatra da bi najdominantniji poluteškaš u povijesti, ako se zaista preseli u tešku kategoriji, mogao biti veliki problem za sve pa tako i za aktualnog prvaka.

Screenshot (Instagram)
Georges St-Pierre

"Mislim da Jon Jones može postati prvak u teškoj kategoriji. Vjerujem da bi pobijedio ako bi sada došlo do borbe njega i Miočića. Vjerujem da to može učiniti", ispalio je slavni Kanađanin razgovarajući s ESPN-om pa nastavio objašnjavati:

"Vidio sam ga kada smo trenirali zajedno godinama unatrag. On je vrlo velik čovjek i vrlo vješt borac. Mislim da je sada u svom 'primeu' i da je sada vrijeme da povuče potez. Razumijem da je učinio sve u poluteškoj i zašto da riskira ostavštinu za malu nagradu kada može otići u višu kategoriju. Tu isto sve riskira, ali je nagrada veća, i kada pričamo o ostavštini i kada pričamo o novcu. Mislim i da mu stilski bolje odgovara Miočić nego Francis Ngannou. Možda se varam, ali vjerujem da će u teškoj, ako se odluči na prelazak u tu kategoriju, također postati prvak", zaključio je GSP.

Screenshot (YouTube, UFC)
Jon Jones i Stipe Miočić

Jonesa, podsjetimo, u akciji nismo vidjeli otkako je u veljači kontroverznom odlukom obranio svoj pojas u borbi protiv Dominicka Reyesa. 'Bones' se nekoliko mjeseci nakon tog susreta odlučio odreći svoje titule, a najavio je i prelazak u tešku kategoriju gdje su trenutno glavni favoriti za njegovog protivnika upravo ranije spomenuti Miočić i Ngannou.

S druge strane, Stipe bi upravo protiv kamerunskog nokautera trebao imati svoju iduću obranu. Želja je to UFC-a, ali neka službena potvrda tog revanša još uvijek nije stigla.

Čeka li Jonesa pobjednik tog susreta ili će se možda bivši prvak iz poluteške prvo obračunati s, recimo, Israelom Adesanyom ili Janom Blachowiczem, u ovim trenucima nije poznato...

View this post on Instagram

(via @marcraimondimma)

A post shared by ESPN MMA (@espnmma) on

Linker
25. travanj 2024 08:00