UFC

(VIDEO) Mnogima je ovo najbolja borba u 2022.: Pogledajte snimku prvog meča između Glovera i Prochazke

Jiri Prochazka i Glover Teixeira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sve smo bliže UFC 282 eventu i revanšu dvojice vrhunskih poluteškaša

Pregršt fantastičnih UFC-ovih mečeva imali smo prilike gledati u 2022. godini koja se bliži kraju, ali borba iz šestog mjeseca s UFC 275 eventa i dalje je po mnogima najbolja koju smo gledali ove godine.

Glover Teixeira branio je titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije koju je osvojio krajem desetog mjeseca prošle godine, a Jiri Prochazka nakon samo dvije pobjede pod okriljem UFC-a dobio je priliku za osvojiti pojas.

13 godina mlađi Čeh bio je favorit i očekivalo se da 43-godišnji Glover neće imati previše šanse protiv nevjerojatno moćnog Prochazke. Neke od glavnih analiza govorile su kako će Prochazka imati veliku prednost u stojci, dok će Glover morati odvesti borbu u parter ako misli doći do pobjede.

Nakon gotovo punih pet rundi, sve analize pale su u vodu. Glover je u stojci radio gomilu problema Prochazki, ali radio ih je u parteru. Međutim, Prochazka je na kraju slavio, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘, vjerovali ili ne, jer tada mnogi nisu vjerovali čemu su svjedočili.

Prochazki je to bila treća pobjeda ‘‘submissionom‘‘ u 33. profesionalnom meču, a još fascinantniji podatak jest taj da je Gloveru to bio prvi poraz ‘‘submissionom‘‘, a prije toga odradio je 40 mečeva.

Uspio je Prochazka završiti Glovera ‘‘rear naked‘‘ gušenjem samo 28 sekundi do kraja. Da je borba otišla na sudačke kartice, Glover bi gotovo sigurno pobijedio i obranio pojas.

Priliku za vratiti pojas dobit će 10. prosinca (12. mjesec) ove godine na UFC 282 eventu. Nepravedno je očekivati da Glover i Prochazka nadmaše svoj prvi međusobni obračun, ali nadamo se makar upola dobrom meču.

Ako ste slučajno zaboravili koliko dobar je bio njihov prvi meč, nema brige. UFC je podijelio snimku te borbe na svom YouTube kanalu, a video je ispod ovog teksta.

Uživajte!

Linker
20. travanj 2024 04:55