UFC

(VIDEO) Na današnji dan 2019. godine Masvidal je ispisao povijest najbržim nokautom u povijesti UFC-a

Jorge Masvidal vs. Ben Askren

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jorge Masvidal te večeri došao je do jedne od najvećih pobjeda u svojoj karijeri

Jako veliki ‘‘hype‘‘ došao je uz Bena Askrena koji je 2019. godine napokon debitirao pod okriljem UFC-a. ‘‘Funky‘‘ je u promociju došao kao neporaženi borac s 18 pobjeda iza sebe.

Askren je osvajao titule u Bellatoru i ONE FC-u, a UFC ga je dobio u razmjeni s ONE-om gdje je Demetrious Johnson otišao u kontra smjeru. Očekivalo se da će UFC-ova velter kategorija dobiti veliko pojačanje, a Ben Askren debitirao je pobjedom protiv Robbieja Lawlera.

Pobjeda je došla prekidom u prvoj rundi, ali bila je to izrazito kontroverzna pobjeda. Herb Dean mislio je da je Lawler izgubio svijest prilikom Askrenova ‘‘bulldog gušenja‘‘, ali Robbie je bio pri svijesti i niti u jednom trenutku nije tapkao. Naljutio se Lawler na prvu, ali brzo se ispričao Deanu jer je svjestan da su ovakve greške moguće.

Askrenov ‘‘hype‘‘ se tako nastavio, a uslijedio je obračun s Jorgeom Masvidalom. Trebao je to biti klasični sukob stilova između grapplera i borca koji preferira stojku. Askren nije planirao dugo oklijevati s iniciranjem grapplinga i odmah je krenuo u pokušaj rušenja.

To ga je skupo koštalo, jer Masvidal je kontrirao ‘‘letećim koljenom‘‘ koje je savršeno odsjelo na Askrenovoj glavi. ‘‘Zaledio je‘‘ Masvidal svog protivnika, a uspio je zadati još dva dodatna udarca, iako nije bilo naročite potrebe za time. Askren je ukočeno i bez svijesti nastavio ležati, a Jorge Masvidal upisao je najbrži nokaut u povijesti UFC-a.

Službeno vrijeme kaže da je Masvidalu bilo potrebno samo pet sekundi da nokautira Askrena. Benov ‘‘hype‘‘ ugašen je nakon sam pet sekundi obračuna na UFC 239 eventu, a uslijedio je Masvidalov ‘‘hype‘‘ koji je kasnije ugašen od strane Kamarua Usmana.

Askren je nakon toga odradio još jedan meč pod okriljem UFC-a, ali poraz od Demiana Maie označio je kraj Benove neuspješne UFC karijere. Njegovu cjelokupnu MMA karijeru nepravedno je označiti neuspješnom jer Ben je itekako uspješan bio u drugim promocijama, a niz je kvalitetnih boraca koje je pobijedio (Douglas Lima, Andrey Koreshkov, Shinya Aoki itd.).

Masvidal je Askrena nokautirao na današnji dan 2019. godine, a UFC je putem svog YouTube kanala podsjetio na taj kultni trenutak. Prisjetite se i vi jednog od najspektakularnijih nokauta u povijesti ovog sporta, a to možete napraviti preko videa koji se nalazi ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 06:13