UFC

(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN: Jon Jones postao je najmlađi UFC-ov prvak ikada

Jon Jones

 SCREENSHOT/YOUTUBE (UFC)
Prije točno 13 godina upisao se u povijest slobodne borbe pobjedom nad Ruom

Nadaleko poznati Fight Site vremeplov "Na današnji dan" vodi vas 13 godina u rikverc. Sada smo stavili vremeplov u ler pa možemo otkriti o čemu se točno radi: Subota, 19. ožujka 2011. godine je ostala zapisana zlatnim slovima u karijeri Jona “Bonesa” Jonesa. Njegov protivnik tu večer (UFC 128 priredba) bio je prvak poluteške kategorije Mauricio “Shogun” Rua kojeg je porazio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Tada 23-godišnji Jones je u borbu ušao vrlo samouvjereno te je udaračkim tehnikama s distance držao kontrolu. Već tada je pokazivao neustrašivost i ogromno samopouzdanje koje ga prati i dan danas. Nakon tog poraza “Shogun” je nastupio još 18 puta u UFC-u od kojih je osam pobijedio te je svoju karijeru završio s tri poraza u nizu.

Taj event je održan u Newarku pored New Yorka. Inače, UFC u to vrijeme nije mogao organizirati priredbe u New Yorku jer tamošnja atletska komisija nije priznavala MMA kao sport sve do 2016. godine.

Nakon prve runde Joe Rogan je s komentatorskog mjesta poručio: "Pogledajte to dijete, pa on se igra s ‘Shogunom‘." Jones je na novinarskoj konferenciji prije okršaja izjavio da mu je čast što se bori s bivšim prvakom legendarnog Pridea, no da ta činjenica mu ništa ne znači kada kroče u kavez.

Ostatak Jonesove karijere je povijest u sljedećih 14 mečeva u poluteškoj kategoriji je obranio naslov prvaka, jedino je upisao “no contest” u drugoj borbi s Danielom Cormierom. U svojoj 15. borbi prešao je u tešku kategoriju gdje je također pobjedom osvojio naslov protiv Ciryla Ganea, a sada ga vjerojatno čeka povijesni meč protiv Stipe Miočića. Ostaje samo za vidjeti koliko još daleko sada 36-godišnja legenda sporta želi ići.

Linker
27. travanj 2024 02:36