UFC

Muhammad Mokaev: ‘Htio sam se boriti za titulu i srušiti Jonesov rekord – bio je to moj san‘

Muhammad Mokaev

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
‘UFC-u nije bilo u interesu dati mi priliku, jer bi ga srušio s prijestolja‘

Muhammad Mokaev (12-0, 1 NC) se polako budi iz svog sna u realnost u kojoj ima 23 godine, a još nema pojas. Britanac ruskog podrijetla debitirao je u UFC-u 2022. godine i krenuo na put s ciljem da postane najmlađi prvak. Kako bi taj uspjeh upisao u svoj životopis trebao bi prestići trenutnog rekordera Jona Jonesa, koji je svoju prvu titulu osvojio kao 23-godišnjak, četiri mjeseca prije 24. rođendana. Mokaev ima još šest dana za oboriti rekord i sasvim je jasno da od toga neće biti ništa.

Alexandre Pantoja titulu će braniti ‘‘tek‘‘ u petom mjesecu, a protivnik će biti Steve Erceg. Mokaev se nadao ‘‘title shotu‘‘, ali njegova posljednja izvedba u meču protiv Alexa Pereza nije impresionirala fanove borilačkih sportova. Nakon meča bez vitalnosti, snage i motivacije, mnogi fanovi bili su razočarani.

Na konferenciji za medije, Mokaev se dotaknuo Jona Jonesa čiji je rekord pokušavao oboriti. Konkretno, Mokaev se dotaknuo susreta između Jona Jonesa i Toma Aspinalla o kojem smo vam nedavno pisali.

‘‘Uvijek gledam na ponašanje osobe i analiziram njihovo unutrašnje stanje. Znate kako je Tom Aspinall stavio ruke na njegova ramena. Mislim da je ‘Bones‘ svjestan da je Aspinall opasan izazov. Da to nije tako vjerojatno bi mu uzvratio zagrljaj, malo je arogantan. Jones mi se ne čini kao da je u formi, izgleda kao da ne trenira“, rekao je Mokaev za TNT Sports.

Na posljednjem meču, Mokaev je iz kaveza izašao trijumfom nad Alexom Perezom (24-8). Amerikancu je to bio treći uzastopni poraz, a okus pobjede nije osjetio posljednje četiri godine. Unatoč njegovoj pobjedi jednoglasnom odlukom sudaca, nitko nije bio zadovoljan „The Punisherom“ i njegovom izvedbom te su njegove naknadne želje za osvajanje naslova u muha kategoriji bile pozdravljene kritikama.

Prošle godine Mokaev je već pričao o svojim planovima da se popne do vrha. „Highlight“ karijere bila mu je pobjeda koju je ostvario protiv Jafela Filha nakon odbijanja tapkanja, unatoč tome što mu je koljeno bilo sasvim savinuto u ‘‘kneebaru‘‘.

Neporaženi Mokaev od samog dolaska u UFC postavio si je izazov i ciljao je na vrh muha kategorije. Borac je htio nadmašiti rekord Jona Jonesa kao najmlađeg prvaka, ali mu taj naum nije pošao za rukom. Sada je uvjeren da promocija ne želi prekinuti Jonesovu vladavinu i dati njemu da sruši rekord.

„Kad sam došao u UFC, rekao sam: ‘Ovo je moj san‘ 99% ljudi mislilo je, ‘Ovaj tip je u zabludi... Najmlađi UFC prvak, o čemu on priča‘“, pojasnio je Mokaev.

Linker
18. travanj 2024 07:05