UFC

(VIDEO) Na današnji dan: Najagresivniji GSP ikad i njegovo prvo osvajanje svjetske titule

GSP vs. Hughes (2006.)

 screenshot (YouTube, UFC)
15 godina prošlo je od dana kad se Georges St-Pierre po prvi put našao na tronu

U noći s 18. na 19. studenog 2006. godine ispisala se važna stranica MMA povijesti. Po prvi put je tada pojas UFC prvaka u svoje vlasništvo donio jedan od najboljih koji su se ovim sportom ikad bavili, Georges St-Pierre.

Tada 25-godišnji Kanađanin po drugi put je napao titulu velter kategorije, protiv istog borca koji ga je savladao dvije godine ranije, Matta Hughesa. No, ovog puta došao je u borbu kao zreliji, motiviraniji te prije svega agresivniji borac. Proveo je u djelo jedno od najimpresivnijih detroniziranja nekog prvaka najveće svjetske MMA promocije.

Nakon što se sjajno postavio od samog početka borbe, GSP ju je umalo završio u posljednjim sekundama prve runde, gotovo jednako kako je Hughes u prvoj borbi zaustavio njega. Ipak, znak za kraj runde spasio je Hughesa, ali zapravo tek odgodio ono što se dogodilo nakon minute i pol akcije u drugoj rundi. Sjajnu kombinaciju GSP je završio high kickom u glavu, nakon kojeg dotadašnji prvak ostaje bez ravnoteže, a samo par udaraca unutar kratkog ground n' pounda bio je dovoljno da bi legendarni sudac John McCarthy prekinuo borbu.

GSP-ev šampionski staž koji je tim putem pokrenut trajao je šest mjeseci, budući da je već u prvoj obrani titule iznenađujuće nokautiran od strane Matta Serre. No, oporavio se od tog poraza, ponovno došao do titule te do kraja karijere ostao neporažen završivši ju s nizom od 13 pobjeda, gdje su devet obrane titule prvaka u velteru, a jedna dolazak do titule u srednjoj kategoriji, što je ujedno bila njegova posljednja borba.

Pogledajte na koji način je Georges krenuo ispisivati povijest.

Linker
06. travanj 2024 03:45