UFC

(VIDEO) Najluđa borba u UFC povijesti? Prisjetite se ludog okršaja tada mladih Guide i Sancheza!

Diego Sanchez i Clay Guida
 Screenshot
Mnogi su MMA zavoljeli upravo putem ovog okršaja s finalne priredbe devete sezone Ultimate Fightera

Ovog vikenda pratit ćemo UFC-ovu Fight Night priredbu u čijoj će sunaslovnoj borbi nastupiti Clay Guida. Popularni "Carpenter" član je promocije od 2006. godine, čime je borac koji se najduže u komadu nalazi na UFC rosteru. I još uvijek nema namjeru stati, unatoč tome što će za vikend biti podosta veliki autsajder protiv Marka Madsena.

Da bismo se prisjetili za kakve je Guida borbe bio sposoban u danima kad je gradio svoj put prema vrhu te kad je nekoliko puta došao na korak do napada na titulu, koji ipak nikad nije ostvario, UFC je na svoju Facebook stranicu postavio snimku borbe koju je odradio protiv Diega Sancheza. Riječ je o okršaju iz 2009. godine, a s razlogom su mnogi tu borbu nazvali najluđom u UFC povijesti. Prije svega zbog samog početka iste, kakav nakon toga više zapravo nije ni viđen.

Ova borba obojici je pomogla u nastavku karijere, posebno po pitanju popularnosti. I zapravo nije bitno tko je odnio pobjedu (podijeljenom sudačkom odlukom bio je to Sanchez), pobjednici su svojevrsno bili obojica. I zbog toga se i danas svi rado prisjećaju onoga što su ove legende tog dana ponudile.

Ova borba s razlogom se 2019. godine našla u UFC-ovoj Kući slavnih i svatko tko njome prošeće će se tamo sigurno zadržati i još se jednom prisjetiti ludog brawla dva tada još uvijek mlada lava, za koje je bilo jasno da će napraviti velike karijere.

Ne znamo koliko dugo ćemo još pratiti Guidu, no više puta smo se uvjerili kako je i dalje ostao borac istih karakteristika kao prije, uvijek spreman za akciju. Ako to ponudi i njegov protivnik, spektakl neće izostati.

Linker
26. travanj 2024 20:17