UFC

(VIDEO) Netflix objavio sjajan dokumentarac o Rondi Rousey

Ronda Rousey
 screenshot
Krajem prošle godine, svoju premijeru imao je dokumentarni film 'Through My Father's Eyes: The Ronda Rousey Story', autora Garyja Stretcha. Isti je sad dostupan na Netflixu, a fanovi su za sada podijeljenih dojmova.

Fenomen Ronde Rousey jedan je od najvećih u povijesti borilačkog sporta. Nije prošlo puno vremena od izjave predsjednika UFC-a, Dane Whitea, kako žene nikad neće nastupiti u Octagonu pa do trenutka kad je upravo jedna pripadnica ljepšeg spola postala glavna zvijezda najveće svjetske MMA promocije. Ronda Rousey srušila je nekoliko barijera te od sebe stvorila prvo sportsku, a onda i "mainstream" zvijezdu. Mnogima je postala uzor pokazavši kako može postati prvo ime nečega što se godinama globalno smatralo muškom stvari.

Dokumentarni film koji se odnedavno može pogledati preko Netflix servisa govori upravo o nastanku onoga što se danas smatra njenom ostavštinom, velikim dijelom gledano kroz prizmu toga što je vrlo rano ostala bez oca. Često ga je spominjala, često se vraćala na tu temu i konstantno ga je navodila kao svoj uzor. Naravno, uz majku koja ju je zapravo upoznala s judom koji je bio njen sport puno prije nego što je i saznala za nešto imena MMA.

Osim same Ronde, u ovom dokumentarcu govore članovi njene obitelji, Edmund Tarverdyan, koji joj je bio trener i prijatelj kroz većinu MMA karijere, kao i Dana White te mnoge druge osobe koje su utjecale na nju. Jedna od najvećih borkinja svih vremena, Lucia Rijker također je tu, kao i UFC ikona Karo Parisyan. MMA pionir Randy Couture, također se nalazi među onima koji su rekli nešto o osobi koja je promijenila MMA svijet, a listu nastavljaju John McCarty, Manny Gamburyan i drugi.

Kritike na dokumentarac su podijeljene. Od onih koji ovo smatraju sjajnom pričom do onih kojima se ne sviđa ovakav prikaz Ronde, većinom uz glorificiranje njenih postignuća te pokušaj sakrivanja onih negativnih osobina. U svakom slučaju, film za svakog MMA fana, posebno u ovo vrijeme karantene i izolacije.

Linker
24. travanj 2024 23:06