UFC

(VIDEO) Nezaustavljivi engleski stroj za prekide: Pogledajte sve Aspinallove finiše unutar UFC-ovog kaveza

Tom Aspinall

 Screenshot (youtube, Ufc)
31-godišnji engleski teškaš još se nije upoznao s pobjedom na bodove

Tom Aspinall teškaš je kakvog nismo puno puta viđali, neki će reći da se još nije pojavio takav. 196 centimetara visok Englez i gotovo 120 kilograma težak, nevjerojatno je mobilan, brz i tehnički profinjen za čovjeka takvih gabarita.

Ono što također krasi Aspinalla jest svestranost. Odličan u stojci, ali isto tako ubojit i kad borbu odvede u parter. Tom Aspinall jednostavno je neka nova verzija teškaša i pitanje je vremena kada će preuzeti vrh UFC-ove teške kategorije.

Zasad Aspinall drži status privremenog prvaka teške kategorije i čeka rasplet meča između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Kako ne bi ostao previše inaktivan u tom čekanju, Aspinall je pristao braniti status ‘‘interim‘‘ prvaka. Ovog vikenda čeka ga okršaj s Curtisom Blaydesom na UFC 304 eventu.

Aspinall time dobiva priliku da osveti jedini poraz koji je upisao unutar UFC-a. Naime, Blaydes je porazio Aspinalla prije točno dvije godine na priredbi u Londonu. Bio je to nesretan meč za Aspinalla, jer nakon samo 15 sekundi borbe, Tom je teško ozlijedio koljeno i nije mogao nastaviti s borbom.

Nismo stigli saznati tko je zapravo bolji borac između ove dvojice, ali saznat ćemo u nedjelju ujutro. Aspinall će tražiti potvrdu statusa sljedećeg izazivača, dok će Blaydes pokušati iznenaditi svijet i napraviti taj dugoočekivani iskorak prema ‘‘title shotu‘‘.

Stilski gledano, Tom Aspinall je ‘‘noćna mora‘‘ za Curtisa Blaydesa. Američki teškaš četiri puta u karijeri osjetio je gorčinu poraza, a sva četiri poraza upisao je u mečevima protiv moćnih udarača koji posjeduju veliku nokautersku snagu.

Francis Ngannou dvaput je porazio Blaydesa tehničkim nokautom, a Curtis je još gubio od Derricka Lewisa i Sergeija Pavlovicha. Svi ti porazi došli su nokautom.

Tom Aspinall iza sebe ima 11 pobjeda nokautom, a upisao ih je ukupno 14 u karijeri. Njegov nokauterski učinak na vrlo je visokom postotku (78,5 posto), a zanimljivo je istaknuti kako Aspinall nikada nije pobijedio na bodove. Preostale tri pobjede upisao je ‘‘submissionom‘‘.

Unutar UFC-a, Aspinall je nokautirao petoricu protivnika, dok je Andreija Arlovskog i Alexandera Volkova prisilio na predaju BJJ tehnikama. Uoči nadolazećeg meča protiv Blaydesa, UFC je sažeo Aspinallove pobjede prekidom.

Video je ispod teksta, preporučamo da pogledate!

Linker
08. rujan 2024 01:32