UFC

(VIDEO) Nije samo Petr Yan upućivao nedozvoljene udarce: Aljamain Sterling također je kršio pravila

Aljamain Sterling vs. Petr Yan

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ruski borac priložio je dokaz kojim upućuje na nedozvoljeni udarac od strane Sterlinga

Nije Petru Yanu bilo lako 06. ožujka (treći mjesec) prošle godine. Prvi puta branio je pojas UFC-ova prvaka bantam kategorije, a titulu je izgubio diskvalifikacijom, zbog nedopuštenog udarca koljenom kojim je ozlijedio Aljamaina Sterlinga.

Iako su fanovi pretežno stali na Yanovu stranu i Sterlinga mnogi vide kao glumca i ''prvaka na papiru'', Yan je na kraju krajeva ostao bez titule prvaka te je upisao drugi poraz u karijeri. Svjestan je ruski borac bio kako je pogriješio i kako najveću krivnju snosi on, jer pravila je morao znati i nepažnja ga je koštala.

Dugo je Yan čekao na revanš, a po svemu sudeći, napokon će ga odraditi u ranim nedjeljnim satima. Sterling je vukao ozljedu vrata kroz veći dio prošle godine i nije se mogao boriti. Yan je u međuvremenu došao do titule privremenog prvaka, pobjedom nad Coryjem Sandhagenom.

Često su se Yan i Sterling prozivali putem društvenih mreža nakon prvog meča. Petr bi Alju nazivao glumcem, a Sterling bi Yana nazivao varalicom te bi ga ismijavao zbog nepoznavanja pravila. Nepobitna je činjenica da je Yan prekršio pravila i da je udarac bio nedozvoljen.

Međutim, ruski borac uočio je zanimljiv detalj koji se dogodio u prvoj rundi njegova meča protiv Sterlinga. Yan je bio na tlu, a Sterling je iz gornje pozicije uputio nedozvoljeni udarac u potiljak. Petr Yan nije se žalio na taj udarac niti je tražio ikakvu pauzu i slične stvari.

''Licemjerna kujo'', Yanova je poruka za Sterlinga u sklopu isječka tog nedozvoljenog udarca.

Jasno je ipak da je Yanov udarac koljenom osjetno ozbiljniji od Sterlingovog udarca, ali zanimljiva je činjenica da nije Yan jedini koji je kršio pravila u tom meču, ali je zato bio jedini koji je snosio posljedice za to. Nadajmo se samo da će oba borci uspješno dočekati vikend i proći na sutrašnjem vaganju, a onda će imati priliku razriješiti sve nesuglasice.

Linker
08. svibanj 2024 21:38