UFC

(VIDEO) Noć u kojoj je Blaydes dokazao da nije samo hrvač: Prisjetite se kako je nokautirao JDS-a

Jan 25, 2020; Raleigh, NC, USA; Curtis Blaydes (red gloves) defeats Junior Dos Santos (blue gloves) during UFC Fight Night at PNC Arena.,Image: 494798873, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
31-godišnji američki borac te večeri upisao je ponajveću pobjedu u svojoj karijeri

Početkom 2020. godine, Curtis Blaydes i Junior dos Santos predvodili su UFC priredbu u Raleighu u Sjevernoj Karolini. Trebao je to biti tipični sukob stilova. S jedne strane elitni hrvač poput Blaydesa, a s druge ponajbolji udarač u povijesti UFC-ove teške kategorije, Junior dos Santos.

Curtis Blaydes inače je borac s najviše uspješnih rušenja u kategoriji. Čak 62 je upisao u dosadašnjih 14 mečeva pod okriljem UFC-a. Cain Velasquez drugi je u poretku s 34. Dodamo li da je Blaydes proveo i najviše vremena u gornjoj poziciji kad je u pitanju teška kategorija (01:05:56h), jasno je o kakvom se kalibru hrvača radi.

Junior dos Santos s druge strane, još uvijek je borac s najviše ubilježenih nokdaun. Čak 14 puta upisao je nokdaun u svojim mečevima, a iza njega su Arlovski, Velasquez i Overeem (10 nokdauna). Smatralo se da će u ovom meču biti presudna Brazilčeva obrana od rušenja. Ukoliko se othrva napadima Blaydesa, trebao bi kročiti ka pobjedi. Četiri neuspješna pokušaja imao je Blaydes u prvoj rundi te još dva u drugoj. Unatoč problemima na svom najjačem području, Blaydes je ipak upisao pobjedu.

Nakon minutu druge runde, Blaydes je nakon sjajne kombinacije uzdrmao JDS-a. Brazilac se našao u velikim problemima i Blaydes je serijom udaraca dovršio posao. Bila je to jedna od najvećih pobjeda njegove karijere. Blaydes je te večeri savladao bivšeg prvaka, ali je pobijedio i načinom koji nitko nije očekivao. Dokazao je tada da može biti opasan i u stojci, no pretpostavka je kako će ovog vikenda ipak pretežno hrvati protiv Chrisa Daukausa.

Ususret nadolazećem eventu koji predvode Daukaus i Blaydes, podsjetite se Curtisove pobjede nad JDS-om tako što ćete pogledati videu pri dnu ovog teksta.

Linker
16. travanj 2024 08:00