UFC

(VIDEO) Nokaut dana: Johnny Walker nokautiran u 18. sekundi borbe

screenshot
 screenshot
Današnji primjer sjajnog nokauta dolazi nam iz Brazila, a datira na lipanj 2016. godine. U pitanju je borba u kojoj je Johnny Walker doživio svoj posljednji poraz. Trenutni UFC-ov brutalni nokauter završio je poražen nakon samo 18 sekundi borbe protiv Henriquea Silve Lopesa.

27-godišnji Johnny Walker danas je najveći potencijal UFC-ove poluteške kategorije. U kratkom vremenau odradio je tri borbe te je u svima upisao ekspresnu pobjedu nokautom. Trenutno se priprema za svoj četvrti UFC nastup, koji će se dogoditi na UFC 244 priredbi, 2. studenog u New Yorku. Tamo ga čeka Corey Anderson, a ukoliko savlada i njega, Walker će biti ozbiljan kandidat za napad na titulu.

No, nije Walker uvijek bio toliko uvjerljiv. Tijekom skupljanja iskustva doživio je i tri poraza, a posljednji od njih datira na lipanj 2016. godine. Tada se na priredbi Jungle Fight promocije susreo sa svojim sunarodnjakom Henriqueom Silvom Lopesom. Tu borbu teške kategorije Walker je izgubio tako što je već do 18. sekunde dva puta završio u nokdaunu. Nakon onog drugog mu povratka u borbu više nije bilo.

Taj je poraz dokaz kako Johnny možda i nije sposoban primiti udarac. Uostalom, i dva ranija poraza doživio je prekidom. U UFC-u mu se do sada nitko nije uspio dovoljno približiti da pokuša napraviti nešto poput ovoga, no Corey Anderson prvi mu je protivnik višeg ranga. Walker je već proglašen ogromnim favoritom, no možda pobjednik 19. sezone Ultimate Fightera može zaustaviti njegov sjajan niz i ugasiti hype koji se s razlogom stvorio.

Ispod teksta možete vidjeti kako je izgledao taj nokaut.

Linker
20. travanj 2024 06:44