UFC

(VIDEO) Nokaut dana: Za ovo je trebalo tek osam sekundi

Edwards vs. Baczynski
Prva pobjeda Leona Edwardsa u UFC-u odmah je bila ona kojom je ostavio značajan trag. U tom trenutku pravog MMA veterana, Setha Baczynskog, nokautirao je za osam sekundi i to pred njegovim poljskim sunarodnjacima.

Leon Edwards ovog će vikenda pokušati upisati svoju najvažniju pobjedu do sada. Ovaj engleski borac rodom s Jamajke trenutno ima sjajan niz od sedam pobjeda, no najvažniji posao će napraviti ukoliko u subotu upiše osmu. Rafael Dos Anjos borac je koji gubi isključivo od same elite, a Edwards sam sebe vidi upravo kao takvog. Jednostavno nema bolje prilike od ove borbe za potvrdu toga kakav je njegov trenutni status.

Koliko može biti dobar, "Rocky" je pokazao već u svojim prvim UFC borbama. Nakon što je u debiju podlegao pritisku i podijeljenom odlukom izgubio od Claudija Silve, drugi UFC nastup imao je u Krakowu, na priredbi koju se predvodili Mirko Cro Cop i Gabriel Gonzaga. Podjećamo, bilo je to 11. travnja 2015. godine, one velike večeri za hrvatsku legendu u kojoj je impresivnom izvedbom osvetio najteži poraz karijere. Edwards je iste večeri s druge strane imao Setha Baczynskog, iskusnog kanadskog veterana poljskog porijekla, već od ranije dokazanog u Octagonu.

Edwards je taj posao završio za samo osam sekundi, što je u tom trenutku bio drugi najbrži nokaut u povijesti UFC-ove velter kategorije. Naravno, koljeno Jorgea Masvidala bacilo ga je na treće mjesto, no i dalje je to nevjerojatno brzo. Automatski time i više nego impresivno. U subotu Edwards odlazi po svoju ukupno desetu pobjedu i po mjesto u Top 5. Prije toga smo mu odlučili pokloniti mjesto nokauta dana, nakon što je isti UFC podijelio na svojoj Facebook stranici. Pogledajte!

Linker
18. travanj 2024 01:40