UFC

(VIDEO) Novih četvero boraca oduševilo na 'Contender Seriesu'

Mick Maynard, Dana White i Sean Shelby
 screenshot
Dana White's Contender Series show donio je četvero novih članova najveće svjetske MMA promocije. Svih pet borbi donijelo je puno uzbuđenja i ponovno se potvrdilo kako je ovaj show jedan od najboljih UFC-ovih proizvoda uopće.

Ove sezone je predsjednik UFC-a nevjerojatno široke ruke, no mora se priznati kako su i sudionici prepoznali ono što je potrebno napraviti da bi našli svoje mjesto u promociji. Ponovno je bilo teško odabrati i prelomiti kome dati ugovor, a kome reći da treba još malo pričekati. Na kraju su dva borca i jedna borkinje postali članovi UFC-a, dok je jednom borcu pripao tzv. "developement" ugovor.

Sve je počelo borbom u kojoj je Julius Anglickas savladao Karla Reeda prekidom u trećoj rundi, no ipak nije uspio postati prvi UFC borac iz Litve. Pohvalio ga je Dana White i rekao da će jednog dana sigurno biti član promocije, no to neće biti nakon ove borbe. A onda je krenula serija onih koji su zaradili svoj ugovor. Tony Gravely savladao je Raya Rodrigueza još jednim prekidom u trećoj rundi, no njegov je bio dovoljno impresivan da ga Dana White pozove na potpisivanje ugovora.

Iza njega je uslijedila prva pobjeda autsajdera, a nju je ostvarila Sarah Alpar. Ona i Shanna Young odradile su sjajnu prvu rundu prepunu akcije, da bi u drugoj Alpar preuzela kontrolu, odvela borbu na pod i tamo završila protivnicu. To je bilo dovoljno za postati novom članicom UFC-a.

Borba s najviše akcije bila je ona u kojoj je Brok Weawer savladao Devina Smytha sudačkom odlukom. No, Whiteu se nastup ovog momka koji je odrastao u indijanskom rezervatu toliko svidio da je i on dobio svoje mjesto na UFC rosteru. Pobjednik glavne borbe priredbe bio je William Knight, borac nevjerojatno impresivne fizičke građe. Njegova pobjeda nad Herdeemom Alacabekom bila je još jedna koja je došla u posljednjoj rundi. Kako se radi o još uvijek neiskusnom borcu, njegov ugovor koji je dobio je malo drugačiji od ostalih. Naime, UFC ga je potpisao, no još neće debitirati u Octagonu nego u nekoj manjoj promociji, ali uz UFC-ov matchmaking. Nešto slično onome kako je krenula karijera Grega Hardyja.

Linker
14. travanj 2024 21:56