UFC

(VIDEO) Nurmagomedov i Chimaev sastali se nakon incidenta: Strasti je smirio Ramzan Kadyrov

Chimaev i Nurmagomedov

 Screenshot (instagram, Abubakar Nurmagomedov)
Abubakar je rekao da su se kasnije sastali u bratstvu vođenom od strane starješine

Iako je UFC 280 ovog vikenda ponudio mnoštvo odličnih borbi, event ipak nije prošao bez incidenata. Jedan od glavnih aktera bio je Khamzat Chimaev koji se u jednom trenutku fizički sukobio s Abubakarom Nurmagomedovim.

Naime, dok je Islam Makhachev držao svoj govor nakon osvajanja titule prvaka u lakoj kategoriji, kamere su snimile Khamzata i Abubakara kako razgovaraju. U jednom trenutku su se počeli naguravati, a poletjelo je i nekoliko udaraca.

Nakon što su izazvali incident u Abu Dhabiju, Abubakar je na svom Instagram profilu postavio video u kojem se vidi da Khabib vodi razgovor sa Abubakarom i Khamzatom, te su rekli kako je nesporazum sada riješen.

Abubakar je napisao: ‘‘mali nesporazum dogodio se osobno između mene i Khamzata. Nakon toga sastali smo se s njim u našem bratskom krugu koji je vođen od naših starješina. Khamzat je moj brat u vjeri i uvijek mu želim zdravlje i uspjeh.‘‘

No, nije Khabib taj koji je zaslužan za smirivanje strasti. Naime, Ramzan Kadyrov je ipak bio najzaslužniji za rješavanje situacije, a odmah nakon obračuna je pozvao Abubakara i Khamzata da se sastanu te ih je pozvao na video poziv, a ‘‘screenshot‘‘ istog poziva objavio je na svom Instagram profilu.

Linker
11. travanj 2024 03:25