UFC

(VIDEO) Objavljene sjajne najave za UFC 256, glavna borba u sjeni Fergusona i Oliveira

Tony Ferguson i Charles Oliveira
 screenshot/YouTube
Ušli smo u tjedan posljednje UFC-ove PPV priredbe u 2020. godini

UFC će u 2020. godini održati ukupno 41. priredbu, što je s obzirom na sve okolnosti itekako impresivan podatak. Pretposljednja od njih na rasporedu je nadolazećeg vikenda, a radi se o UFC 256, posljednjoj PPV priredbi u godini. UFC je objavio "Countdown" najavu za tri najzanimljivije borbe na programu.

Riječ je o priredbi koja je od svoje najave doživjela puno promjena. Pokušavao je UFC na taj program dovesti Stipu Miočića, Israela Adesanyu i Jana Blachowicza, a zanimljivo je kako su odbili Conora McGregora, koji je upravo 12. prosinca htio odraditi borbu protiv Dustina Poiriera. Rješenje je pronađeno u borbi za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa te u obrani titule perolake kategorije za Amandu Nunes, protiv Megan Anderson. No, i te obje borbe su otkazane pa je pronađeno rješenje u borbi za titulu bantam kategorije između Petra Yana i Aljamaina Sterlinga. Vjerojatno nikoga nje začudilo niti kad je ta borba na kraju otkazana, no UFC je na kraju ipak povukao neke adute i fanovima ponudio vrlo zanimljiv i atraktivan program.

Da ne bi sve bilo bez borbe za titulu, ugovorena je ona u najnižoj težinskoj skupini. Samo tri tjedna nakon što je prvi put obranio titulu muha kategorije, Deiveson Figueiredo imat će zadatak to napraviti još jednom. Suprotstavit će mu se Brandon Moreno, Meksikanac koji se također borio prije tri tjedna. Obojica su ostvarili impresivne ekspresne pobjede pa je UFC odlučio upariti ih već sada, a borci su na to pristali. U modernom UFC-u još se nije dogodilo da je jedan prvak branio titulu dva puta unutar mjesec dana, no čini se kako je došlo vrijeme i za to.

Glavni adut ipak je borba koja je dobila ulogu sunaslovne, ali većini fanova zapravo je najuzbudljivija. Tony Ferguson vraća se u Octagon nakon svibnja i poraza od Justina Gaethjea, kojim je prekinut njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda, od čega deset prekidom. Sad će njegov zadatak biti prekinuti jedan drugi impresivni niz. Njega će u ovu borbu unijeti Charles Oliveira, koji je slavio u sedam uzastopnih nastupa i to svaki put prekidom. Okršaj ova dva borca dolazi uz epitet kandidata za borbu godine te dvojac namjerava to opravdati. Pobjednik će se s pravom moći nadati borbi za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije.

Još jedan borba dobila je svoje mjesto u Countdownu, a radi se o borbi srednje kategorije između Ronalda "Jacarea" Souze i Kevina Hollanda. Jacare je od strane fanova nazivan najboljim borcem u UFC povijesti koji se nije dobio priliku boriti za naslov prvaka, a iskusni Brazilac se nada kako za to još uvijek nije kasno. Protiv sebe će imati najaktivnijeg aktualnog UFC borca. Naime, Holland se od svibnja borio već četiri puta te je svaki put slavio. Ako dođe do pobjede u ovoj borbi, bit će do nevjerojatno postignuće, odnosno pet pobjeda u samo sedam mjeseci razmaka. Naravno da to nitko u modernom UFC-u nije postigao.

Na program se za sada ukupno nalazi 12 borbi, od čega na glavnom programu još dvije koje nisu dobile mjesto u Countdownu. Renato Moicano borit će se protiv Rafaela Fizieva, dok će glavni program priredbe otvoriti sjajni okršaj teške kategorije između Juniora Dos Santosa i Ciryla Ganea.

Linker
20. travanj 2024 00:20