UFC

(VIDEO) Od Matta Serre i Chrisa Weidmana, sve do Natea Diaza: UFC-ovi fanovi odabrali su 10 najiznenađujućih pobjeda

Chris Weidman

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je na svom YouTube kanalu izdvojio deset mečeva za koje su fanovi najviše glasovali

Iznenađenja, odnosno, pobjede autsajdera definitivno su nešto što sportski fanovi neizmjerno vole. Nebrojene su situacije gdje se većina priklanja upravo autsajderu i nadaju se kako će svjedočiti velikom, ‘‘rockyjevskom‘‘ iznenađenju.

Nekako posebno dobar osjećaj stvara se kad svjedočimo takvim iznenađenjima u borilačkim sportovima. S jedne strane kaveza ili ringa ponekad imamo dominantne prvake koji su u sjajnom pobjedničkom nizu i djeluju nezaustavljivo, sve do pojave tog autsajdera koji dokazuje da ništa nije nemoguće.

Pobjeda Leona Edwardsa nad Kamaruom Usmanom u meču za pojas UFC-ove velter kategorije jedna je od najspektakularnijih pobjeda u povijesti UFC-a. Edwards je uvjerljivo gubio sve do posljednje minute meča, kada doslovno iz ničega izvlači ‘‘high kick‘‘ kojim je Usmanu ugasio svjetla.

Govor njegovog trenera Davea Lovella između rundi također je obišao svijet i šira masa jednostavno uživa kada se dogode takva iznenađenja u korist velikih autsajdera.

Svi dobro pamte i prvi meč između Natea Diaza i Conora McGregora. Deset dana uoči same priredbe, Diaz je pristao uskočiti umjesto ozlijeđenog Rafaela dos Anjosa. Vjerovalo se kako će Diazovo uskakanje poslužiti samo da Conor ostane aktivan i upiše novu pobjedu, a nakon prve runde sve je vodilo ka tome. No, tijekom druge runde počela se osjećati velika promjena.

Svojevrsni ‘‘momentum‘‘ u potpunosti je otišao na Diazovu stranu, a McGregor vidno demotiviran, spas je počeo tražiti u hrvanju. Gotovo nikada McGregor se ne oslanja na taj segment borbe, ali Diaz je neprestano pogađao, imao ga je na rubu nokauta i uslijedio je potez očajnika. Diaz je očekivano izdominirao McGregora kad su se našli u parteru, gušenjem ga je prisilio na predaju i šokirao je svijet.

Zašto sve ovo navodimo? Zato što su UFC-ovi fanovi imali priliku glasati za najveća iznenađenja u povijesti organizacije, a UFC je sada sastavio kompilaciju 10 mečeva za koje se najviše glasovalo.

Neke smo vam već otkrili, a u videu ispod ovog članka prisjetite se i ostalih najvećih iznenađenja.

Linker
07. rujan 2024 07:22