UFC

(VIDEO) ‘Oliveira će otkazati meč nakon što pogleda ovaj video‘: Makhachev je oduševio svojim judo vještinama

Islam Makhachev

 Instagram (islam Makhachev)
Prvak UFC-ove lake kategorije privukao je veliku pažnju MMA javnosti najnovijim videom koji je objavio

Jedan od najiščekivanijih MMA mečeva u nastavku ove kalendarske godine definitivno je revanš između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveira. Dva najbolja borca lake kategorije borit će se 21. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju, a ulog je UFC-ova titula prvaka u lakoj kategoriji.

Makhachev i Oliveira već su se borili u desetom mjesecu prošle godine, također u Abu Dhabiju. Tada je Islam Makhachev uvjerljivo slavio izdominiravši Charlesa Oliveiru u apsolutno svim segmentima slobodne borbe. Do pobjede je Dagestanac došao drugom polovicom druge runde. Uzdrmao je Makhachev svog rivala u stojci, a zatim ga je završio ‘‘arm triangle‘‘ gušenjem.

Gotovo punih godinu dana kasnije, Oliveira će imati priliku za osvetu, a MMA fanovi vjeruju da Brazilac može puno bolje od onog što je pokazao prošle godine u Abu Dhabiju. Činjenica je da Oliveira nije prezentirao sve što zna, a moguće da ga je iscrpila i prevelika aktivnost kroz posljednje dvije godine. Oliveira je prije borbe s Makhachevim prošao kroz tri meča za titulu u razmaku od godinu dana, a posebno ga je iscrpila situacija uoči meča s Justinom Gaethjeem. Oliveira je tada pao vagu za samo pola ‘‘pounda‘‘ (0,226 kg) i ostao je bez titule prvaka samo dan uoči meča. Unatoč tome, ‘‘Do Bronx‘‘ je pregazio Gaethjea, ali titulu nije vratio zbog prekoračenja dopuštene kilaže.

Pet i pol mjeseci nakon sve te zavrzlame, Oliveira je ponovno kročio u kavez, a pristao je otputovati na ‘‘gostujući teren‘‘ u Abu Dhabi kako bi se obračunao s Makhachevim. Bio je to novi Oliveirin meč za titulu, a već smo prepričali kako se sve odvilo.

Vratio se Brazilac u kavez sredinom ove godine, točnije u šestom mjesecu. Oliveira je na UFC 289 eventu deklasirao Beneila Dariusha, a tom pobjedom izborio je novi meč za titulu. Morat će Charles dati svoje najbolje moguće izdanje, jer Islam Makhachev uistinu je zastrašujuć borac.

Dagestanac je odlično potkovan u svim segmentima MMA-a, ali njegove ‘‘grappling‘‘ vještine izdvajaju ga od ostale konkurencije. Rušenja, kontrola u parteru, ‘‘submission‘‘ tehnike, sve to nalazi se u repertoaru Islama Makhacheva, a sjajni Dagestanac jučer je putem Instagrama odlučio demonstrirati svoje judo vještine.

‘‘Moramo se razvijati u svim smjerovima. Najčešće u svojim borbama za odlazak u parter koristim ‘sweepove‘ i bacanja iz samba i juda. Po mom mišljenju, radi se o efektivnijim tehnikama koje manje troše energiju.‘‘, napisao je Makhachev uz video koji je objavio na svom Instagram profilu.

Mnoštvo reakcija privukao je Makhachev svojom objavom. Daniel Cormier kao njegov dobar prijatelj i trening partner napisao je: ‘‘To nikada neće funkcionirati na meni!‘‘, a MMA fanovi dobro su upoznati s prijateljskim rivalstvom Cormiera i ostalih Dagestanaca koji su zajedno s njim trenirali u AKA dvorani.

Među komentarima koji su privukli najviše lajkova našao se komentar koji se tiče Charlesa Oliveire. Jedan od Islamovih pratitelja našalio se kako Oliveiru vjerojatno nećemo niti gledati u kavezu s Islamom.

‘‘Oliveira će otkazati meč nakon što pogleda ovaj video.‘‘, napisao je jedan od pratitelja, a mnoštvo je sličnih komentara na račun Oliveire.

image

Komentari na objavi Islama Makhacheva

Screenshot (instagram, Islam Makhachev)

Iako vještine Islama Makhacheva djeluju stvarno impresivno, više je nego jasno da se Charles ‘‘Do Bronx‘‘ Oliveira ne boji apsolutno nikog i jedva čekamo vidjeti u kakvom će se izdanju pojaviti 21. listopada (10. mjesec).

Linker
08. svibanj 2024 04:00