UFC

(VIDEO) Oliveira želi Khabiba ili Fergusona: 'Ispisao sam povijest, zaslužujem protivnika iz Top 5'

Charles Oliveira
 Screenshot
Charles Oliveira smatra da je pobjedom protiv Kevina Leeja dokazao sve što je trebao i da sada zaslužuje priliku boriti se za pojas prvaka lake kategorije.

Oliveira je sinoć u Brazilu na UFC Fight Nightu 170 u trećoj rundi naslovne borbe večeri giljotinom porazio Amerikanca nakon još jedne impresivne predstave. Nametnuo je svoj ritam od početka, podnio i nekoliko neugodnih Leejevih udaraca, a onda iskoristio priliku kada je Amerikanac krenuo u takedown, uhvatio ga za vrat i prisilio na predaju. Nakon što je sudac prekinuo borbu, a Oliveira otpustio stisak, Lee mu je skočio na leđa i nije želio pustiti kao da borba još traje. Tek je nakon nove reakcije suca shvatio da je kraj.

"Očekivao sam taj njegov potez. Trener mi je rekao da ga u tom slučaju čvrsto stisnem. To sam i učinio. Bio je toliko izvan sebe da nije ni shvatio da je tapkao", komentirao je Oliveira nakon meča.

"Čekao sam ovu borbu gotovo godinu dana. Prozivao sam Leeja godinu dana, ali imao sam i ozljedu ramena s kojom sam ušao u ovu borbu. Bio sam pretežak i zabrinut zbog skidanja kilograma, ali naporno sam radio i uspio proći vagu i prirediti show", rekao je Oliveira (29-8 MMA, 17-8 UFC).

Ovo mu je sedma uzastopna pobjeda u UFC-u, a svih sedam protivnika je završio prije sudačke odluke, nokautom, prekidom ili submissionom, u čemu posebno briljira. Protiv Leeja je upisao rekordni 14. submission i 16. pobjedu prekidom u UFC-u. Nakon meča je na pitanje o planovima za budućnost zatražio meč s borcima iz samog vrha. Nada se pobjedniku meča između prvaka Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, no morat će stati u red.

"Borit ću se protiv bilo kojeg borca kojeg stave ispred mene, ali zaslužujem biti u Top 10. Zaslužujem se boriti s borcima iz Top 5 ili pobjednikom meča Khabib - Ferguson. Ili jedno ili drugo", rekao je Oliveira: "Pišem povijest. Borio sam se na prvom UFC-ovom eventu bez publike. Ispisao sam povijest večeras".

Linker
19. travanj 2024 04:28