UFC

(VIDEO) Phil Hawes prebio je Cormierovog prijatelja, a zatim se zakačio s DC-jem neposredno nakon meča

Daniel Cormier i Phil Hawes

 Screenshot (twitter, Lewis Simpson Mma)
UFC-ov borac srednje kategorije ubrzo je priznao pogrešku

Drugi meč na rasporedu sinoćnjeg UFC on ESPN 37 eventa ponudio je zanimljivi okršaj u srednjoj kategoriji. Phil Hawes (12-3-0, 4-1 UFC) i Deron Winn (7-3-0, 2-3 UFC) obojica su po dolasku u UFC bili na glasu kao veliki potencijali srednje kategorije.

Hawes je u sinoćnji meč protiv Winna ušao nakon poraza od Chrisa Curtisa, ali prije toga upisao je četiri uzastopne pobjede u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Deron Winn s druge strane pobijedio je Antonia Arroya krajem 2020. godine i nakon toga nije kročio u kavez, sve do sinoć. Prije toga imao je dva poraza u nizu.

U međusobnom obračunu ove dvojice slavio je Phil Hawes i to bez pretjeranih problema. 33-godišnji američki borac uzeo je prvu rundu vrlo uvjerljivo, a istim tempom nastavio je i drugoj dionici tog meča.

Do prekida je došlo 35 sekundi prije kraja druge runde, a Hawes je slavio tehničkim nokautom nakon serije udaraca. Winn je pretrpio brutalno prebijanje u ovom jednostranom meču, a Daniel Cormier dobio je zadatak odraditi razgovor s Hawesom neposredno nakon borbe.

Problem leži u tome što je Deron Winn dugogodišnji timski kolega i prijatelj Daniela Cormiera. Hawesu se na prvu nije svidjelo što mora razgovarati s Cormierom i ničim izazvan počeo je dobacivati Cormieru.

''Izabrao si krivog ponija! Da, ti. Znaš o čemu pričam. Ohladit ću se i onda se idući tjedan možemo nas dvojica obračunati.'', poručio je Hawes umirovljenom DC-u koji je karijeru zaključio kao borac teške kategorije.

Daniel Cormier odlučio se upustiti u raspravu s nabrijanim Hawesom, a Herb Dean morao ih je razdvajati i spriječiti da situacija ne eskalira.

''Ja ne biram mečeve. Imaj poštovanja. Nisi mene pobijedio. Ja ne biram mečeve. Pogledaj što se upravo dogodilo. Zašto bih htio ovaj meč? Možeš ti bolje od toga, ne budi takav.'', poručio je Cormier, objašnjavajući Hawesu da nije on taj koji bira koje će borce intervjuirati nakon pobjede, nego to određuje ekipa iz produkcije.

Hawes se ubrzo ispričao uvidjevši svoju pogrešku, na konferenciji za medije uputio je dodatnu ispriku.

''Bio je to nesporazum s moje strane. DC mi je takav uzor, osvajao je titulu u dvije kategorije i on je tako sjajan tip. Bila je to moja greška, na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ispričavam se, DC. Nemoj me prebiti.'', smirio je Hawes tenzije nakon meča.

Cormier je svakako imao nezahvalan zadatak odrađivanja posla neposredno nakon što je njegov prijatelj teško poražen, a Hawes mu samo dodatno otežao. Dobra stvar jeste da je sve završilo bez težeg sukoba i posljedica za nekog od aktera.

Linker
20. travanj 2024 10:24