UFC

(VIDEO) Pogledajte borbu u kojoj je izdominirani Lewis nokautom preokrenuo meč protiv Volkova

Volkov vs. Lewis
 screenshot/Youtube
Vrlo uzbudljivu borbu odradili su Derrick Lewis i Alexander Volkov 6. listopada prošle godine na glavnom programu UFC 229 priredbe. Borba je to u kojoj smo vidjeli jedan od većih preokreta, budući da je Lewis nokautirao Volkova samo deset sekundi prije kraja borbe koju bi prema sudačkim karticama uvjerljivo izgubio.

Podosta u sjeni svega što se dogodilo u glavnoj borbi UFC 229 priredbe (Nurmagomedov vs. McGregor), ali i nakon nje, ostao je dojam sjajne teškaške borbe Alexandra Volkova i Derricka Lewisa. Kako je Volkov došao s UFC nizom od četiri pobjede, a Lewis je došao s osam pobjeda u posljednji devet borbi, gdje je posljednja bila nad Francisom Ngannouom, smatralo se da bi ovaj ogled mogao dati idućeg izazivača. Da borba protiv Ngannou nije bila onakva kakva je (po mnogima najgora teškaška borba u UFC povijesti), Lewis bi već prije ove borbe bio teškaški izazivač, ovako mu je trebala pobjeda nad ruskim dvometrašem.

No, ništa nije vodilo tome da će Lewis uspjeti u svom naumu. Volkov je sjajno počeo provoditi svoju taktiku u djelo. Iskoristio je prednost u visini i dužini ekstremiteta te je gotovo punih 15 minuta kažnjavao Lewisa, koji je kroz to cijelo vrijeme neuspješno pokušavao skratiti distancu na onu gdje će njegovi udarci uspjeti postići najbolji efekt. Volkov se također trudio nanijeti značajniju štetu i po mogućnosti pobijediti prekidom. Na kraju ga je to koštalo pobjede.

Borba je ulazila u svoju samu završnicu, a Volkov je prema statistici uspješno pogodio 121 značajni udarac iz 170 pokušaja, dok je Lewis bio tek na oko 30. Osim toga, Rus je imao i jedno uspješno rušenje, dok su Lewisova dva pokušaja neslavno završila. Sve je vodilo čistoj pobjedi Volkova, petoj u petom UFC nastupu. Trebalo je samo izdržati 15 sekundi do kraja borbe. Zapravo, trebalo je samo uspješno raditi ono što je radio 14 minuta i 45 sekundi prije toga. No, Volkov je dobio preveliku dozu samopouzdanja i odlučio je pokušati završiti borbu na impresivan način. Ušao je u "brawl" kakav je Lewis tražio kroz cijelu borbu. Malo je reći kako ga je "Black Beast" dočekao. Čim mu je Volkov došao na potrebnu distancu, pogodio ga je snažnim desnim krošeom. Rus je pao na pod, putem mu je izletio i štitnik za zube, a to je pozicija u kojoj Lewis inače završava borbe. Tako je bilo i ovog puta. Samo deset sekundi prije kraja Rus je ostao u situaciji gdje se više nije branio i Lewis je upisao pobjedu prekidom.

Samo mjesec dana nakon ove borbe, Lewis je napao titulu teške kategorije, no Daniel Cormier bio je bolji od njega. U iduća dva vikenda svoje će nove nastupe upisati obojica. Lewisa na UFC 244 priredbi čeka borba protiv Blagoija Ivanova, dok će Volkov jedan vikend kasnije predvoditi UFC Fight Night 163 u Moskvi, gdje se bori protiv Grega Hardyja. Prije toga pogledajte njihovu međusobnu borbu.

Linker
19. travanj 2024 22:50