UFC

(VIDEO) Pogledajte dvije spektakularne izvedbe predvodnika prve UFC priredbe u 2022. godini

Barboza vs. Chikadze

 screenshot (YouTube)
Giga Chikadze i Calvin Kattar poznati su po svojim uzbudljivim izvedbama u Octagonu

S razlogom su UFC i njegovi matchmakeri odabrali Gigu Chikadzea i Calvina Kattara kao dvojac sudionika glavne borbe prve priredbe u 2022. godini. Uostalom, zašto mijenjati provjereni recept, nakon što su s Kattarom već pogodili predvođenjem prve priredbe u prošloj godini? Tada je uvjerljivo poražen od Maxa Hollowaya, no u borbi o kojoj se dugo pričalo. Sad će imati priliku godinu otvoriti na drugačiji način, nakon što je prošla borba rezultirala time da je propustio čitavi ostatak 2021.

Ispit mu neće biti lagan, ali ono u što smo sigurni je da će biti uzbudljiv svima koji će borbu pratiti. Chikadze je također vrlo uzbudljiv borac, a koliko je dobar i ubojit vidjeli smo u njegovom posljednjem nastupu. Krajem kolovoza prošle godine borio se u svom prvom "main eventu" protiv Edsona Barboza. Mnogi su vjerovali kako će u borbi boraca različitih stilova on platiti danak toga što je naoko manji i fizički slabiji, no zapravo se dogodilo suprotno. Gruzijac je oduševio taktikom, tehnikom i brzinom te je iskusnog Brazilca završio u trećoj rundi. UFC nam je sad dao priliku da se te borbe u potpunosti prisjetimo putem snimke objavljene na njihovom YouTube kanalu.

Za razliku od Gigine posljednje borbe, s Kattarom nas je UFC odlučio bolje upoznati putem njegove druge u promociji. Nju je odradio u siječnju 2020. godine, na UFC 220 priredbi, protiv još jednog u pravilu uvijek uzbudljivog borca, Shanea Burgosa. Calvin je tu borbu pobijedio prekidom početkom treće runde, nakon čega je krenuo graditi status najboljeg boksača u UFC-u, koji se u borbi protiv Hollowaya ipak nije pokazao baš legitimnim.

Ove dvije borbe svakako su jamac da je nemoguće za vikend dobiti borbu koja neće biti uzbudljiva i prepuna akcije. Isplatit će se ostati budan, u to nema nikakve sumnje.

Linker
23. travanj 2024 13:56