UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je nastao možda i najveći preokret u povijesti UFC-a

Cheick Kongo i Pat Barry
 Screenshot (Facebook, UFC)
Prošlo je točno devet godina od nezaboravnog teškaškog okršaja u Pittsburghu

Charlie Brenneman i Rick Story završili su sa svojom borbom. Bruce Buffer pročitao je sudačke kartice na Brennemanovo oduševljenje, a otprilike osam tisuća gledatelja u Consol Energy Centru konačno je dočekalo glavnu borbu UFC on Versus 4 priredbe.

A posljednji su tog dana, 26. lipnja 2011. godine, u Octagon ušetali teškaši Cheick Kongo i Pat Barry.

Iako je njihov susret potrajao tek nešto više od dvije i pol minute, francuski i američki udarač ponudili su nam jednu od najluđih borbi u povijesti UFC-a i po mnogima dan danas najveći preokret kojeg smo vidjeli u kavezu ove slavne MMA promocije.

Nakon nekoliko preciznih udaraca Barry je pred sobom imao gotovo pa nokautiranog suparnika. "Gotovo je", povikao je Joe Rogan u jednom trenutku, a nedugo nakon toga on i Mike Goldberg složili su se da je Kongo ostao bez svijesti.

No, očito je sudac Dan Miragliotta vidio nešto što oni i većina gledatelja nisu mogli vidjeti sa svojih pozicija pa je dopustio nastavak borbe.

Pokazalo se to kao dobra odluka.

Kongo je preciznim udarcem uhvatio Barryja koji je pomalo neoprezno nasrnuo na njega i tu je priči bio kraj...

"Ovo je jedan od najluđih prekida koje sam ikad vidio. Ovo je bilo nevjerojatno. Nisam nikad u životu vidio nešto ovakvo...", između ostalog je u mikrofon vikao Rogan nedugo nakon završetka meča kojeg se možete prisjetiti u nastavku članka.

Linker
24. travanj 2024 02:31