UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Usman svojom jedinom ‘submission‘ pobjedom izborio ugovor s UFC-om

Kamaru Usman
 Screenshot (YouTube, UFC)
Jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri aktualnog UFC-ovog prvaka ostvarena je 12. srpnja 2015.

UFC nas je privremeno vratio u srpanj 2015. godine i finale 'American Top Team vs. Blackzilians' sezone popularnog The Ultimate Fighter šoua.

Riječ je o priredbi na kojoj je kao član Blackziliansa u svojoj prvoj borbi pod okriljem UFC-a nastupio danas najbolji velteraš svijeta Kamaru Usman (17-1).

'The Nigerian Nightmare' tog je dana u finalnom okršaju svladao Haydera Hassana, osvojio TUF titulu i samim time izborio ugovor s najpoznatijom MMA promocijom.

Usman je do vrijedne pobjede stigao prekidom u drugoj rudni i to 'arm-triangle' gušenjem što je zapravo njegova jedina pobjeda 'submissionom' u čitavoj karijeri.

Nakon Hassana, Usman je nastavio pobjeđivati sve pred sobom te je ožujku 2019. svladavši Tyrona Woodleyja postao prvak u velter kategoriji. Kamaru je svoj naslov obranio dva puta, prvo protiv Colbyja Covingtona, a potom i protiv Jorgea Masvidala.

Danas Usman ima impresivan omjer od 17 pobjeda i samo jednog poraza kojeg mu je 2013. na priredbi naziva CFA 11 nanio Jose Caceres, dok je kao član UFC-a na savršenih 12-0.

Spomenimo i da će Kamaru svoju treću obranu pojasa imati nadolazećeg vikenda na UFC 258 priredbi na kojoj ga čeka njegov nekadašnji timski kolega Gilbert Burns.

Pogledajte kako je Usman debitirao za UFC:

Linker
27. travanj 2024 00:45