UFC

(VIDEO) Pogledajte meč koji je proglašen najboljim u 2021. godini: Bilo je to pet rundi pravog rata

Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jednu od najboljih UFC-ovih borbi za pojas, gledali smo kroz obračun dvojice boraca muha kategorije

Krajem 2020. godine, Meksikanac Brandon Moreno dobio je priliku za okruniti svoj povratnički pohod na vrh UFC-a. Naime, samo dvije godine ranije, Moreno je nakon dva poraza u nizu, otpušten iz promocije. Bio je to onaj period kad su UFC-ovi čelnici ozbiljno razmišljali o raspuštanju cijele muha kategorije.

Međutim, kategorija je opstala, a Moreno se vratio u rujnu 2019. godine. Remi protiv Askara Askarova, a zatim tri pobjede u nizu, mečevi su koji su ga doveli do napada na pojas. Titulu je tada držao Deiveson Figueiredo. Brazilac je bio u nizu od pet pobjeda i djelovao je uistinu zastrašujuće. Njegova udaračka moć impresivna je za borca muha kategorije, a njegove BJJ vještine također ne kaskaju.

Ušao je Figueiredo kao favorit u prvi meč protiv Morena, no Meksikanac napreduje iz borbe u borbu. Dodatan napredak prikazao je i 12. prosinca 2020. u prvoj borbi protiv Figueireda. Preživio je Moreno sve nalete Brazilce, a imao je i Meksikanac itekako dobrih trenutaka. Meč je na koncu završen neriješenim ishodom, no treba dodati kako je Figueiredo ostao bez jednog boda zbog ponovljenih udaraca u međunožje protivnika.

Šest mjeseci kasnije, njih dvojica opet su se borili. Ipak, u revanšu je Moreno dodatno posložio stvari i submissionom (RNC) u trećoj rundi, savladao je prvaka. Spomenuti dvojac, obračunat će se i treći puta, a okončanje trilogije, dobit ćemo idućeg vikenda na UFC 270 priredbi.

Ususret nadolazećem meču, UFC nas je odlučio prisjetiti njihovog prvog obračuna. Radi se o borbi koju se svakako isplati ponovno gledati, a ukoliko ju dosad niste pogledali, užitak će biti još veći. Naime, radi se o borbi koja je na ceremoniji World MMA Awards-a proglašena najboljom borbom 2021. godine. Naravno, mnogi će uočiti kako se taj meč dogodio krajem 2020. godine. Međutim, nominacije za tu godinu, već su bile popunjene i tako je borba Morena i Figueireda ušla u konkurenciju za najbolji meč protekle 2021. godine. Tu nagradu na koncu su i osvojili, a čime su ju zaslužili, pogledajte u videu koji se nalazi ispod ovog teksta. Uživajte.

Linker
25. travanj 2024 17:43