UFC

(VIDEO) Pogledajte najbolju borbu u karijeri Donalda Cerronea

Iaquinta i Cerrone
 screenshot/Youtube
Donald Cerrone trebao bi u subotu postati prvi borac koji je u 2019. godini odradio četiri UFC borbe. Prije nego u Vancouveru odradi borbu protiv Justina Gaethjea, prisjetimo se jedne od tri prethodne ovogodišnje borbe Kauboja. One za koju mnogi smatraju kako mu je možda i najbolja u karijeri.

Radi se o borbi koju je Cerrone odradio protiv Ala Iaquinte, 4. svibnja u Ottawi. Ušao je u tu borbu s nizom od dvije pobjede, no nisu mu kladionice vjerovala. Ragin' Al bio je blagi favorit, no Cerrone je pokazao kako je "Daddy Cerrone" jedan drugačiji borac nego onaj prije nego je postao otac. Otkrio je prije borbe kako mu je mentalni sklop drugačiji jer se ima za što boriti, a to je onda u kavezu i dokazao.

Cerrone je od prve minute krenuo na pravi način. Postavio je distancu, ritam i tempo borbe, a onda je samo polako počeo raditi sve veću štetu. Činjenica da je Iaquinta borac kojeg nije lako slomiti samo je dodatno pojačala cijeli dojam. Iako nije uspijevao niti na koji način parirati fantastično raspoloženom Cerroneu, bivši izazivač do kraja se nije predavao pa je publika na kraju dobila 25 minuta sjajne borbe. Borbe nakon koje su obojica zaslužili maksimalni respekt i ovacije cijele dvorane.

UFC je snimku te borbe postavio na svoj Youtube kanal u HD rezoluciji. Pogledajte ju i ne zaboravite kako se Cerrone ovog vikenda vraća u Kanadu. Može li i protiv Justina Gaethjea odraditi ovakvu borbu?

Linker
20. travanj 2024 01:49