UFC

(VIDEO) Pogledajte nemilosrdan tehnički nokaut na sinoćnjoj UFC priredbi! Prava kiša udaraca!

Grant Dawson

 Louis Grasse/PX Imagens via ZUMA/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ovim nastupom Grant Dawson se približio upisivanju svog imena na službenu rang ljestvicu 15 najboljih

Protekle noći održala se UFC Fight Night 244 priredba u UFC Apex centru u Las Vegasu. Priredbu su predvodili Brandon Royval i Tatsuro Taira koji su pružili spektakularnu borbu prepunu akcije i ušli u kandidaturu za meč godine. Royval je podijeljenom odlukom svladao Tairu nakon pet rundi atraktivne i dinamične borbe.

Od ukupno 12 mečeva na priredbi, samo četiri su odlučena prekidom, a svi ostali su odlučeni sudačkim bodovanjem. Jedan od ta četiri prekida je bio zaista brutalan, a to je bio tehnički nokaut nemilosrdnim ‘‘ground-and-poundom‘‘ kojim je Grant Dawson zaustavio Rafu Garciju.

Ovo je bila borba u lakoj kategoriji dvojice nerangiranih boraca, ali nakon ovako dominantne izvedbe, Dawson se ozbiljno približio upisivanju svog imena na službenu UFC-ovu rang ljestvicu 15 najboljih boraca spomenute kategorije. Prekid je stigao u drugoj rundi nakon uspješnog rušenja, 30-godišni Amerikanac je zatim u parteru odlično kombinirao udarce i grappling kako bi došao do bolje pozicije iz koje je sasuo pravu ‘‘ground-and-pound‘‘ paljbu.

Krv je curila na podlogu s Garcijine glave koji jednostavno nije mogao blokirati sve udarce niti naći kvalitetno rješenje za obranu te ga je sudac na kraju spasio od daljnje nepotrebne štete.

Dawson je ovom borbom upisao svoju desetu UFC pobjedu i trenutni profesionalni omjer mu stoji na impresivnih 22-2-1.

‘‘Kakav masakr!‘‘, bila je jedna od izjava komentatora, a kako je to izgledalo, možete pogledati OVDJE.

Linker
13. listopad 2024 17:14