UFC

(VIDEO) Pogledajte nevjerojatne oscilacije u težini Paddyja Pimbletta pred UFC 304

Paddy Pimblett i njegovi sinovi

 PP YT
Pimblett je odlučio pokazati svojim fanovima kako izgleda njegovo skidanje kilograma, kao i sama rehidracija

Paddy Pimblett detaljno opisao iscrpljujući proces skidanja kilograma pred UFC 304

Nakon što se službeno izvagao za UFC 304, Paddy Pimblett odmah je počeo s "obnavljanjem mase", samo nekoliko trenutaka nakon što je stao na vagu. Ovaj talentirani borac lake kategorije suočit će se s Bobbyjem Greenom u ranim nedjeljnim satima u Manchesteru, nakon što je uspješno ostvario potrebnu težinu za svoj šesti UFC nastup. Pred njim je izazov protiv iskusnog Amerikanca, ali izgleda da je u izuzetnoj formi za povratničku borbu pred domaćom publikom.

Pimblett je priznao da se u početku borio s mentalnim zdravljem, ali nakon toga je imao najbolji kamp u svojoj karijeri. U novom video blogu, objavljenom danas, samo nekoliko sati prije ulaska u oktogon, pokazao je koliko je naporan proces skidanja kilograma za ovu borbu na UFC-u 304. Poseban izazov predstavljali su termini održavanja večerašnjeg događaja, koji se održava usred noći po lokalnom vremenu u Manchesteru.

Obično se službena vaganja održavaju u petak ujutro od oko 9 do 11 sati, prije borbi koje se održavaju subotom navečer. Međutim, s obzirom na to da se borbe ovog puta održavaju u ranim satima nedjelje, vaganje je pomaknuto na 15 sati.

Ovo je stvaralo dodatne poteškoće za Pimbletta, koji je počeo s napornim treninzima u četvrtak poslijepodne. Kad je započeo proces skidanja kilograma, imao je 5,4 kg viška. Krenuo je s treninzima kako bi počeo znojenje prije nego što je otišao na konferenciju za novinare gdje se suočio s Greenom.

Kad se u petak ujutro probudio, Pimblett je imao 73,9 kg, što znači da je morao izgubiti 3,6 kg kako bi postigao potrebnu težinu do 15 sati. Proveo je 25 minuta u vrućoj kupki, a zatim još 20-25 minuta u sauni s pokrivačem.

Nakon toga imao je 72,6 kg, ali mu je nedostajalo još 1,8 kg do službene težine. Rekao je da "neki ljudi to ne mogu podnijeti," ali je dodao da "nije kukavica" i da samo treba izdržati borbu. "Samo pokušavam razmišljati ‘ako sada ne prođem kroz ovo, kako ću se nositi s protivnikom?", rekao je pred kamerama koje su snimale njegove posljednje trenutke u kupki. "Kako ću se nositi s bilo kime s kim se borim; Bobbyjem Greenom, Tonyjem Fergusonom, Jaredom Gordonom, bilo kim ako ne mogu proći kroz običnu kupku ili saunu s pokrivačem?"

Na kraju, Pimblett je uspio ostvariti potrebnu težinu i pokazao svoju tamnoplavu boju jezika, koju je nazvao "Jolly Rancher usta".

Liverpulski borac se pojavio na službenom vaganju za borbu, dostigavši 70,8 kg, što je točno na granici za laku kategoriju. Ako ikada ponovo dobije priliku boriti se za naslov, kao što je to učinio u Cage Warriorsu, morat će izgubiti dodatni kilogram kako bi dostigao 70,3 kg, što je službena granica za titulu.

Nakon vaganja, odmah se vratio u svoju sobu i počeo jesti hranu koja je "visoka u ugljikohidratima, s niskim vlaknima, niskim udjelom masti i srednjim sadržajem proteina." Njegov trener Paul Reed objasnio je kako funkcionira proces obnove energije.

"Riječ je o unosu tekućine i jednostavnih ugljikohidrata na početku," napomenuo je. Nakon što je pojeo pažljivo odabran obrok, Pimblett se ponovno izvagao u svojoj sobi i već je imao 75,5 kg, što znači da je u roku od nekoliko sati vratio izgubljenih 4,5 kg.

Paddy Pimblett je pokazao svoju sposobnost da se nosi s izazovima skidanja kilograma, što je ključni dio pripreme za borbu, posebno na ovako velikim događanjima poput UFC-a 304.

Linker
18. rujan 2024 19:37