UFC

VIDEO: Pogledajte Poirierov nokaut nad Saint-Denisom, isti scenarij najavljuje i protiv Makhacheva: ‘Sudac će me vući s njega‘

Dustin Poirier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dustin Poirier po treći puta u svojoj karijeri pokušava osvojiti pojas prvaka protiv najboljeg borca na planetu

Dustin Poirier ne namjerava prepustiti odluku sucima kada se bude borio protiv Islama Makhacheva.

"The Diamond" će se suočiti s vladajućim prvakom lake kategorije i borcem koji je prvi na ‘Pound-for-Pound‘ rang ljestvici UFC-a. Njihova borba bit će glavna na događaju UFC 302 u Newarku 1. lipnja. Ovo je Poirierov treći pokušaj osvajanja titule nakon što je prethodno izgubio od Khabiba Nurmagomedova i Charlesa Oliveire.

Makhachev, štićenik obitelji Nurmagomedov, uvjeren je u pobjedu nad Poirierom. Nije iznenađujuće da Poirier ima drugačiji pogled na ovaj meč.

"Namjeravam ga nokautirati i sudac će me vući s njega", rekao je Poirier za Yahoo! Sports.

Poirier već gotovo četiri godine nije prepustio sudcima da odlučuju o pobjedniku pa je vrlo vjerojatno da su i on i Makhachev u pravu kada kažu da rezultat borbe neće biti odlučen na bodovnim listama. Od svoje posljednje odluke, Poirier je završavao borce poput Conora McGregora, Michaela Chandlera i Benoita Saint Denisa.

Mnogo se pričalo o Poirierovoj fiksaciji na gušenje giljotinom, tehniku koju je pokušavao nekoliko puta u svojoj slavnoj karijeri, ali nikada nije pobijedio borbu njome. Poznato je da Poirier pokušava ugušiti svoje protivnike giljotinom iako bi to moglo dovesti do nepovoljne pozicije za njega. Rekao je da ga je njegov trener Mike Brown upozorio da ne koristi taj rizični potez.

"Ne gubi poziciju", rekao je Poirier. "To je stalno ponavljao. Nemoj ići na to čak i ako imaš dobar osjećaj za to, nemoj gubiti poziciju. Pogotovo protiv tipa poput Islama. Ako izgubiš poziciju, mogao bi se truditi vratiti na noge do kraja runde i izgubiti rundu, ili se dovesti u još goru, opasniju poziciju.‘‘

"Tako da moram igrati prema osjećaju u tim trenucima. Ali vjerojatno ću ići na giljotinu.", šaljivo je dodao Poirier.

Šalu na stranu, Poirier je itekako svjestan izazova koji je pred njim.

Makhacheva se često uspoređuje s Nurmagomedovim, koji je Poiriera pobijedio gušenjem 2019. godine. S obzirom na sličnosti njihovih stilova, postoji opravdan razlog za vjerovanje da bi Poirier mogao doživjeti treći poraz u borbama za titulu prvaka lake kategorije.

Dakle, Poirier ne samo da ponovno lovi titulu, već ima i drugu priliku pobijediti najboljeg borca na planetu.

"On je dobar natjecatelj", rekao je Poirier. "Ti momci iz Dagestana, cijeli taj tim, natječu se jako. Drže se plana igre. Vrlo su strogi u načinu na koji se kreću i iskreno ne vidim puno rupa. Kad sjedim i gledam snimke sa svojim trenerima, gledamo i tražimo stvari, ima dobar stand-up. Očigledno, njegovo hrvanje je dobro. Čini se vrlo snažnim za ovu kategoriju, vrlo dominantan u gornjoj poziciji, čini se vrlo teškim.‘‘

"To je upravo ono što jest. Borim se protiv borca broj jedan na ‘pound-for-pound‘ ljestvici."

Linker
15. lipanj 2024 22:48