UFC

Islam Makhachev se ne boji Poirierove ‘giljotine‘: ‘Možda jednoga dana nekoga tako i završi, ali mene neće‘

Islam Makhachev 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Poirieru je ovo vjerojatno i posljednja prilika da se okiti UFC-ovim pojasom u lakoj kategoriji, a za manje od mjesec dana ćemo i vidjeti hoće li mu to poći za rukom

Dvadesetak dana nas dijeli od novog UFC-ovog spektakla, odnosno od UFC 302 priredbe. Islam Makhachev i Dustin Poirier predvodit će ovu odličnu priredbu, a dakako, pojas lake kategorije bit će na liniji. Islam će definitivno biti favorit u ovom meču, no i Poirier također ima alate kojima može ugroziti prvaka.

Vrlo opasna ‘‘giljotina‘‘ je jedan od tih alata, no pitanje je koliko će Dustin željeti borbu odvesti u parter. Makhachev je jučer rekao da će mu to, ukoliko pokuša napasti ‘‘giljotinom‘‘, biti početak kraja u ovom meču:

‘‘Počet ćemo s borbom i ja ću ga pokušati srušiti dolje. On će me pokušati uhvatiti u ‘giljotinu‘, a ja ću ju obraniti. Nakon toga ću mu dati nekoliko udaraca, a on će dati leđa. Onda ću ga završiti. Nadam se da će Poirier jednoga dana uspjeti tom ‘giljotinom‘ završiti nekoga. Ali to neću biti ja‘‘, rekao je Islam u intervjuu za Yahoo Sports.

Poirier će sigurno na sve načine izbjegavati Islamova rušenja te će se držati dalje od žice, no ukoliko se tamo nađe, možda bi ipak i mogao pokušati prvaka ugroziti svojom ‘‘giljotinom‘‘. Islam je toga zasigurno svjestan te trenutno radi na obrani od iste, a vidjet ćemo tko će na kraju i kako pobijediti.

Poirieru je ovo vjerojatno i posljednja prilika da se okiti UFC-ovim pojasom u lakoj kategoriji, a za manje od mjesec dana ćemo i vidjeti hoće li mu to poći za rukom. Nema lagan zadatak, no reći da Poirier nema šanse, jednostavno ne bi bilo ispravno.

Linker
10. svibanj 2024 10:53