UFC

(VIDEO) Pogledajte pravi klasik, jednu od najboljih borbi u povijesti UFC-ove teške kategorije

Randy Couture i Pedro Rizzo
 screenshot
Borba za titulu UFC-ove teške kategorije između Randyja Couturea i Pedra Rizza, održana na UFC 31 priredbi, do danas je ostala jedna od najboljih i najuzbudljivijih borbi u povijesti kraljevske kategorije najveće svjetske MMA promocije. Sad ju možete pogledati i na UFC-ovom YouTube kanalu.

Randy Couture u ovu je borbu, održanu 4. svibnja 2001. godine, ušao kao prvak teške kategorije. Titulu je osvojio pola godine ranije savladavši Kevina Randlemana. Između te dvije borbe odradio je nastup u Japanu uz jednu pobjedu i poraz. Rizzo je u borbu ušao s omjerom 11-1 i kao jedan od najboljih stand up boraca u MMA-u. Već jednom napao je titulu dok je bila kod Randlemana, a tim putem doživio je do tada jedini poraz u karijeri.

UFC je ovom borbom dobio ono što su uvijek voljeli, duel "strikera protiv grapplera" i stalno pitanje može li borac s deficitom na nogama odvesti borbu u parter. No, ova borba bila je puno više od takvog nadmudrivanja. Zapravo je donijela 25 minuta fenomenalne akcije, fanovi su ostali oduševljeni, a borba je na većini izbora proglašena najboljom borbom 2001. godine.

Ako slučajno ne znate tko je pobijedio, tj. ako niste toliko upoznati s povijesti UFC-a, to vam nećemo otkriti i time vam dati priliku da uživate u ovom pravom klasiku, dragulju MMA povijesti. Pogledajte!

Linker
19. travanj 2024 09:03