UFC

(VIDEO) Pogledajte prvu borbu Miočića protiv DC-a i prisjetite se trenutka koji nas sve šokirao

Miočić vs. Cormier
 screenshot
UFC je na svoj Youtube kanal postavio HD snimku prve borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Prisjetimo se zajedno kako je to izgledalo, na koji način je Miočić otvorio borbu i kako je došao trenutak koji je Cormier prepoznao i završio borbu.

7. srpnja prošle godine datum je koji je Stipu Miočića dugo pratio, a ne znamo niti je li do danas u potpunosti prešao preko njega i onoga što se tad dogodilo. Ipak, srećom po njega, priliku da ga napokon stavi iza sebe imat će 17. kolovoza. Za samo devet dana pokušat će osvetiti teški poraz koji nas je sve šokirao, a njega ostavio u poziciji gdje svom treneru govori kako nije bio njegov dan.

Priliku za dobiti svoj dan čekao je dugo, ali strpljenje mu se isplatilo i sad još samo treba izdržati do dana kad će ponovno ući u Octagon s čovjekom koji mu je donedavno bio prijatelj, a sad je netko tko mu stoji na putu do onoga što mu je u karijeri najviše stalo. Kao sjajna priprema za borbu koja nas očekuje može nam poslužiti snimka prve borbe. Nije lako pogledati njen kraj, ali svakako je zanimljivo sada, 13 mjeseci kasnije, analizirati ono što se dogodilo.

Miočić je borbu otvorio kao ofenzivniji borac, kretanjem je Cormiera doveo do ograde. Tamo je uslijedio klinč iz kojeg je Stipe čak uspio doći do rušenja, no kratko je to trajalo. Uslijedio je novi klinč, gdje ponovno prvak pogađa bolje, da bi nakon dvije minute došlo do prve prave akcije na distanci. Sredinom runde počinje pogađati i Cormier, što se vidjelo na Stipinom licu, no to ga je razbjesnilo i krenuo je još bolje. Nažalost, u trenucima kad se borba rasplamsala, Cormier je pogodio Miočića prstom u oko i došlo je do kratkog prekida. Uzeo je Miočić pola minute pauze, što je možda bilo i prekratko, a kad se borba nastavila bio je još ofenzivniji. Možda ga je upravo to koštalo poraza, koji se dogodio pola minute prije kraja runde.

Ovo je prilika da se prisjetimo toga kako je izgledala borba u prvim trenucima, gdje je Stipe Miočić bio bolji i da se upitamo jesu li prsti u oko uistinu bili presudni. Što se tiče Stipe i njegovog tima, ne sumnjamo kako su oni ovo pogledali dovoljno puta i da su pripremili sve što je potrebno da se isti scenarij ne ponovi i ovog puta.

Linker
01. svibanj 2024 15:00