UFC

(VIDEO) Borba kojom je Miočić utišao 50.000 Brazilaca i osvojio naslov prvaka

Stipe Miočić i Fabricio Werdum
 screenshot
Pogledajte borbu s UFC 198 priredbe iz proljeća 2016. godine, u kojoj je Stipe Miočić savladao Fabricija Werduma. Time je osvojio pojas UFC-ovog prvaka teške kategorije, ali je isto tako odjednom utišao 50.000 navijača na stadionu u Curitibi.

14. svibanj 2016. godine zauvijek će ostati jedan od najvažnijih datuma u životu Stipe Miočića. Nakon što je neko vrijeme tražio borbu za titulu, Stipe ju je napokon dobio, ali uz jako težak zadatak. Morao je srušiti Fabricija Werduma u njegovoj domovini, na grandioznom rasprodanom stadionu. Werduma koji je nešto manje od godinu dana ranije to isto napravio Cainu Velaquezu pred krcatom dvoranom njegovih Meksikanaca.

Maloi je reći da je Miočić u tome uspio. Pametnom taktikom naveo je Werduma na kretanje prema naprijed, a onda je pogodio desni kroše točno u bradu. Sve to nakon manje od tri minute prve runde. "Croatia, we have a world champion!", Stipe je rekao u mikrofon tadašnjeg UFC reportera Briana Stanna.

Ovom pobjedom krenula je najimpresivnija šampionska serija u povijesti UFC-a. Stipe Miočić upisao je tri obrane titule, a to je nešto što nije napravio niti jedan teškaški prvak prije njega. Sve dok ga 7. srpnja prošle godine nije zaustavio Daniel Cormier. 17. kolovoza ove godine, prilika je za Stipu da to ispravi te da taj datum, onda uz onaj gore spomenuti, upiše zlatnim slovima. Prije toga, prisjetite se kako je vatrogasac iz Clevelanda postao najbolji MMA borac svijeta.

Linker
22. travanj 2024 01:34