UFC

(VIDEO) Pogledajte snimku najbolje ovogodišnje MMA borbe

Adesanya vs. Gastelum
 screenshot
Pred UFC 243 priredbu koja se održava u subotu 5. listopada i na kojoj će Israel Adesanya pokušati Robertu Whittakeru oduzeti titulu prvaka srednje kategorije UFC-a, pogledajte borbu u kojoj je ove godine došao do titulu privremenog prvaka. Njegova borba protiv Kelvina Gasteluma trenutno glasi za najbolju MMA borbu u 2019.

Pet fantastičnih rundi odradili su Israel Adesayna i Kelvin Gastelum 13. travnja na UFC 236 priredbi. Otvoreno su se potukli s ciljem osvajanja titule privremenog prvaka UFC-ove srednje kategorije i osiguravanja pozicije prvog izazivača. Pozicije koju je Gastelum već imao, ali je ostao bez nje nakon Whittakerove ozljede te ju je morao braniti. I u tome nije uspio.

Svi koji su gledali borbu ostali su oduševljeni time što su obojica nakon 25 minute bespoštednog rata ostali na nogama. Lica su im bila uništena od primljene štete, posebno ono Adesayne. Posebno je to zanimljivo jer je on bio onaj tko je nanio više udaraca te je zasluženo uzeo pobjedu. To se najbolje vidjelo u posljednjoj rundi, gdje je Gastelum više puta bio na rubu poraza prekidom, no izdržao je. Ipak, dominacija i potvrda pobjede trenutnog privremenog prvaka najbolje se vidjela na sudačkim karticama. Sva tri suca bodovala su posljednju dionici 10-8, što je na kraju dovelo do toga da su sve tri kartice dale ukupan zbroj 48:46.

Pogledajte još jednom tu fantastičnu borbu koja bi trebala, kako sada stvari stoje, ponijeti nagradu najbolje borbe u 2019. godini. No, tko zna, možda Adesanya i Whittaker u subotu to nadmaše.

Linker
19. travanj 2024 22:37