UFC

(VIDEO) Pogledajte svaku polugu na koljenu ikad izvedenu u UFC-u

Frank Mir vs. Brock Lesnar
 screenshot
Pogledajte sjajnu kompilaciju svih 'kneebar' poluga ikad izvedenih na nekoj UFC priredbi. Od prvog kojeg je izveo Ken Shamrock pa do onog kojeg je krajem 2018. godine izveo Zabit Magomedsharipov.

Poluga na koljenu, kao uostalom i svaka poluga na nozi, uvijek je bila poslastica najboljih grapplera i jedan od najdražih načina kako pobijediti u jednoj MMA borbi. No, isto tako na najvišoj razini nije tako česta, budući da svi borci jako puno rade na obrani od takvih zahvata, koje vrhunski BJJ majstori mogu zatvoriti u jako kratkom vremenu.

Ipak, u povijesti UFC-a izbrojano ih je ukupno 16, s tim da niti jedan borac nije to uspio napraviti dva puta. Nalaze se tu dva puta po dva ista prezimena. Jedno je Shamrock, no Ken i Frank, ujedno prva dvojica koji su u ovome uspjeli, braća su jedino po tome što ih je isti čovjek usvojio. No, zato su Iuri i Ildemar Alcantara prava braća.

Među polugama se nalazi i fantastični "suloev stretch" Kennyja Robertsona, vjerojatno jedan od najboljih "submissiona" u povijesti UFC-a. Zanimljivo je kako je sličan zahvat ponovljen tek dva puta nakon toga. I to na istoj priredbi, UFC 228 održanom u rujnu 2018. godine. Tada su to napravili Zabit Magomedsharipov i Aljamain Sterling. Ujedno su to posljednje poluge na koljenu koje smo vidjeli u Octagonu. Tko zna, možda se nova pojavi već ovog vikenda na UFC Fight Nightu u Raleighu.

Prava poslastica je vjerojatno najpoznatiji "kneebar" u UFC povijesti, onaj iz borbe Franka Mira i Brocka Lesnara. Pogledajte!

Linker
18. travanj 2024 23:43