UFC

(VIDEO) Pravi test čeka Mieshu Tate, no mnogima su oči uprte u sunaslovnu borbu večeri

Ketlen Vieira vs. Miesha Tate

 Ufc
UFC nas je razmazio s nekoliko odličnih priredbi, no sada slijedi nešto slabiji program

Iako su već sada sve oči uperene prema 11. prosincu i UFC 269 priredbi, UFC nudi dvije priredbe prije toga. Prva na rasporedu je UFC Fight Night 198 priredba, koju predvode Miesha Tate i Ketlen Vieira. Nakon što smo proteklih vikenda gledali borce poput Hollowayja, Rodrigueza, Usmana, Covingtona itd. u glavnim ulogama, sada nas čeka osjetno slabiji program, kao i glavna borba večeri.

Miesha Tate u sedmom mjesecu vratila se nastupima nakon gotovo pet godina pauze. Bivša prvakinja bantam kategorije savladala je Marion Reneau i trenutno je osmorangirana izazivačica UFC-ove bantam kategorije. ''Cupcake'' se nada ponovno doći do samog vrha kategorije, a na putu će joj stajati Brazilka Ketlen Vieira. Radi se o borkinji koja jedno vrijeme uživala u nizu od četiri pobjede unutar UFC-a, no u posljednja tri nastupa, Vieira je upisala dva poraza. 30-godišnja Brazilka jedno je mjesto ispred Tate u poretku izazivačica i bit će dobar ispit Mieshinih mogućnosti.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo meč koji je po mnogima zapravo najjači na cijelom programu. Michael Chiesa nakon poraza od Vicentea Luquea, povratak pobjedama tražit će protiv neporaženog Seana Bradyja. 28-godišnjeg Bradyja mnogi vide kao jednog od najperspektivnijih boraca u kategoriji. Posljednji put imali smo ga prilike gledati u trećem mjesecu, a Sean je tada savladao Jakea Matthewsa. Trebao se Brady tokom ljeta boriti protiv Kevina Leeja, no taj meč dvaput je otkazan. Iskusni Chiesa šestorangirani je izazivač velter kategorije i Brady bi potencijalnom pobjedom mogao napraviti dobar skok s trenutnog 14. mjesta.

Rani Yahya također će nastupiti na ovoj priredbi. Pravi majstor partera ima čak 21 pobjedu submissionom u karijeru, a protiv Korejca Kyung Ho Kanga tražit će sedmu pobjedu submissionom unutar UFC-ove bantam kategorije. To bi ujedno bio i rekord, a Yahya trenutno dijeli prvo mjesto s Urijahom Faberom. Ipak, valja napomenuti kako je Kang samo jednom u 27 profesionalnih nastupa završen submissionom.

Adrian Yanez, Davey Grant i ostali, imena su koja će privući zagrižene MMA fanove, no na papiru se jednostavno radi o osjetno slabijoj priredbi od ovih koje smo gledali proteklih tjedana. Međutim, i ovakve priredbe nerijetko znaju iznenaditi, a uzevši u obzir da program započinje u subotu, u 21:00 sat po našem vremenu, šteta je propustiti još jedan event koji je u relativno pristupačnom terminu za gledatelje u Europi. Glavni dio programa (Main card) startat će točno u ponoć. UFC-ove priredbe koje slijede nakon ove, ponovno se vraćaju na termine koji su debelo iza ponoći i stoga pružite priliku i ovom eventu. Inače, priredba će se održati u UFC-ovom Apexu, a na programu je ukupno 12 borbi.

Glavni program priredbe:

(Bantam kategorija)

Ketlen Vieira (30, 11-2-0, 5-2 UFC) vs. Miesha Tate (35, 19-7-0, 6-4 UFC)

(Velter kategorija)

Michael Chiesa (33, 18-5-0, 11-5 UFC) vs. Sean Brady (28, 14-0-0, 4-0 UFC)

(Bantam kategorija)

Rani Yahya (37, 27-10-1, 12-4-1, 1 NC UFC) vs. Kyung Ho Kang (34, 18-8-0, 6-2 UFC, 1 NC)

(Muha kategorija)

Joanne Calderwood (34, 15-6-0, 7-6 UFC) vs. Taila Santos (28, 18-1-0, 3-1 UFC)

(Bantam kategorija)

Davey Grant (35, 13-5-0, 4-4 UFC) vs. Adrian Yanez (27, 14-3-0, 3-0 UFC)

Uvodni dio priredbe:

(Perolaka kategorija)

Tucker Lutz vs. Pat Sabatini

(Laka kategorija)

Rafa Garcia vs. Nathan Levy

(Slamka kategorija)

Loma Lookboonmee vs. Lupita Godinez

(Laka kategorija)

Fares Ziam vs. Terrance McKinney

(Muha kategorija)

Cody Durden vs. Qileng Aori

(Perolaka kategorija)

Sean Soriano vs. Shayilan Nuerdanbieke

(Slamka kategorija)

Luana Pinheiro vs. Sam Hughes

Linker
29. travanj 2024 18:55