UFC

Sean Brady opisao kako je umalo ostao bez stopala zbog infekcije

Sean Brady

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Veliki UFC-ov potencijal zbog male posjekotine gotovo je završio svoju karijeru

Osam mjeseci prošlo je od trenutno posljednjeg nastupa Seana Bradyja (14-0-0, 4-0 UFC). 28-godišnji velteraš jedan je od najperspektivnijih boraca te kategorije, no Khamzat Chimaev trenutno uživa svu pažnju među nadolazećim velterašima. Ipak, 14-rangiranog izazivača Seana Bradyja ovog vikenda čeka meč protiv šestorangiranog Michaela Chiese, a pobjedom bi Brady mogao i preskočiti desetorangiranog Chimaeva.

Trebao je Sean nastupiti u sedmom mjesecu na UFC 264 priredbi, a protivnik mu je trebao biti Kevin Lee. Nažalost, Kevin je meč morao otkazati zbog ozljede, te su borci dobili novi datum održavanja borbe. Ipak, 28. kolovoza Brady nije mogao nastupiti, a meč je otkazao zbog infekcije stopala. Do infekcije je došlo nakon male posjekotine, a situacija se pogoršavala te se infekcija širila na tetive i zglob. Sean je na konferenciji za medije objasnio koliko je situacija bila ozbiljna.

''Jednostavno sam super sretan što sam ovdje. Skidanje kilaže i sve to uvijek je sranje, ali uživam u svakom dijelu. Zahvalan sam što sam se vratio. Bilo je trenutaka kad sam bio u bolnici i nisam mogao hodati. Mislio sam da ću ostati bez stopala. Moja zaručnica, majka i ja bili smo poprilično uplašeni. Srećom, sve je dobro prošlo i ja sam nevjerojatno sretan i uzbuđen što sam ovdje.'', započeo je Sean, a zatim je dodatno objasnio što mu je tada prolazilo kroz glavu.

''U tom trenutku mislio sam si 'Je**š borbu i taj sport, izgubit ću svoje stopalo i neću moći hodati.' Tjednima sam bio u bolnici. Svaki put kad bih stao na nogu, bol je bila nepodnošljiva, nisam mogao hodati. Bio sam puno više zabrinut oko toga.'', objasnio je talentirani velteraš.

Ipak, unatoč tome što mu je sport na neko vrijeme prisjeo te je jedini prioritet bio zadržati stopalo i mogućnost normalnog hodanja, Brady je brzo vratio svoj fokus. Sean je veliki radoholičar i jedva je čekao vratiti se treninzima. Čak je i prerano započeo s povratkom, no nije mogao odoliti.

''Jedva sam se čekao vratiti u dvoranu. Imao sam svojevrsni kateter umetnut u ruku i stoga mi je trebalo nešto dulje. Nije mi bilo dopušteno puno toga...Kad god moja zaručnica nije bila kod kuće, ja bih se uništavao vozeći sobni bicikl. Nije mi bilo dopušteno znojenje ili nešto takvo. Ipak, morao sam trenirati, nisam mogao dočekati.'', dodao je Sean Brady.

28-godišnjak će nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri na UFC Fight Night 198 priredbi, a Michael Chiesa definitivno je najveći ispit njegove dosadašnje karijere. Brady je u trenutno posljednjem nastupu savladao Jakea Matthewsa submissionom (arm-triangle gušenje) u trećoj rundi. Inače, Sean je jako dobar grappler, posjeduje crni BJJ pojas i sva četiri dosadašnja protivnika unutar UFC-a, rušio je barem jednom, dok njega dosad nisu uspijevali srušiti. Vidjet ćemo što je iskusni Chiesa pripremio za ovog sjajnog borca koji se nasreću uspješno oporavio od infekcije stopala.

Linker
06. svibanj 2024 06:48