UFC

(VIDEO) Prije točno godinu dana Khabib i Dustin su nas naučili respektu i poniznosti

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier
 Stringer / Anadolu Agency / AFP
Prije točno godinu dana održala se UFC 242 priredba u Abu Dhabiju

UFC 242 bila je velika priredba iz više različitih razloga, a održala se između 7. i 8. rujna prošle godine. Osim samog spektakularnog prijema UFC-a u glavnom arapskom Emiratu, Khabiba Nurmagomedova napokon smo mogli gledati uz njegovog oca. U tim trenucima nitko nije znao da je to zapravo posljednji put, a već tada je puno značilo. Danas sve to znači samo još više, no to je samo jedan dio cijele priče koju je priredba donijela. UFC-ov prvak lake kategorije i njegov izazivač, Dustin Poirier, naučili su nas što je to međusobni respekt i poniznost. Prava lekcija dobivena je nakon borbe.

Khabib je pobijedio gušenjem sredinom treće runde borbe, nakon čega smo svjedoćili onome što bi sport trebao predstavljati. To se najbolje može vidjeti u UFC-ovom "Thrill and the Agony" serijalu. Od velike sreće i ponosa oca Abdulmanapa i Khabibove podjele sreće zajedno s njim, preko pozdrava ova dva ratnika i Khabibovog poklona za Dustinovu zakladu pa sve do sjajnih izjava koje su dali sami borci. Osim što smo uživali u sjajnoj priredbi, puno toga smo naučili.

Posebna priča jedan je kadar koji su fanovi izdvojili. Jedan arapski dječak, koji se nalazio u Octagonu, došao je do Dustina i pitao ga boli li ga gdje, aludirajući na bol u glavi. Dustin je pokazao kako se bol nalazi u srcu, što je samo još jedan dokaz koliko mu je sama borba značila. Vrlo emotivan trenutak uhvatile su kamere.

Khabibova iduća borba ponovno će se dogoditi u Abu Dhabiju i to 24. listopada, kad će se na Fight Islandu boriti protiv Justina Gaethjea. Bit će to njegova treća obrana UFC titule i prva nakon borbe koje smo se ovim putem prisjetili. Trenutno se špekulira kako bi se i Poirier, koji je u međuvremenu savladao Dana Hookera, također trebao naći na tom programu. Ako bude sve po planu, borit će se protiv Tonyja Fergusona.

Linker
19. travanj 2024 08:10